Nu al 118.000 euro opgehaald voor nieuwbouw moskee in Arnhem

Nu al 118.000 euro opgehaald voor nieuwbouw moskee in Arnhem

Er is meer dan 118.000 euro opgehaald voor de nieuwe Ayasofya moskee in Arnhem. Sinds de lancering van de website, ongeveer drie weken geleden, stromen de donaties massaal binnen. Ayasofya maakte drie weken geleden bekend dat er een overeenkomst werd bereikt met de gemeente over een reserveringsovereenkomst. (foto: Pixabay)

ondernemingsrecht, arbeidsrecht of vreemdelingrecht

Burgemeester en wethouders werken mee aan verhuizing

Na 20 jaar inspanning voor een nieuwbouwmoskee was het eindelijk weer zover, en komt Arnhem weer een stap dichterbij bij de bouw van een moskee met minaret in de Gelderse hoofdstad. Het college van burgemeester en wethouders in Arnhem verklaarde eerder ook al mee te werken aan de verhuizing van de Ayasofya-moskee uit Klarendal.

Doneeractie € 233,- voor 1m2 blijkt een succes

Niemand had verwacht dat de actie voor de nieuwe moskee, zo snel al zoveel zou opleveren. Ayasofya is namelijk al 20 jaar bezig met het vinden van een geschikte locatie. Voor 233 euro kunnen mensen de actie voor de nieuwe moskee steunen door ‘1 m2 aan grond te kopen’. De moskee komt naar alle waarschijnlijkheid op bedrijventerrein Rijnpark in Arnhem, op een kavel aan de Westervoortsedijk.

Check de website voor meer informatie over de moskee, de bouw of donaties.

Beste huisalarmsysteem voor uw woning

ReactiesRelated Articles

Man uit Dieren verdwenen na brand, Vivare moeilijk over urgentie slachtoffers brand

Vorige week was er een grote brand aan de Van der Duyn van Maassdamstraat in Dieren. Hier zijn twee huizen

Wijkagent Rene Huls deelt foto van ’total losse’ Volvo

De wijkagent van de Arnhemse wijk Geitenkamp (voorgeen, Klarendal en Presikhaaf) verleende zondagavond assistentie tijdens een aanrijding. Reacties

17-jarige Najlae is al een week vermist

De 17-jarige Najlae Abdelli wordt al een volle week vermist. Reacties