Nu al 118.000 euro opgehaald voor nieuwbouw moskee in Arnhem

Nu al 118.000 euro opgehaald voor nieuwbouw moskee in Arnhem

Er is meer dan 118.000 euro opgehaald voor de nieuwe Ayasofya moskee in Arnhem. Sinds de lancering van de website, ongeveer drie weken geleden, stromen de donaties massaal binnen. Ayasofya maakte drie weken geleden bekend dat er een overeenkomst werd bereikt met de gemeente over een reserveringsovereenkomst. (foto: Pixabay)

ondernemingsrecht, arbeidsrecht of vreemdelingrecht

Burgemeester en wethouders werken mee aan verhuizing

Na 20 jaar inspanning voor een nieuwbouwmoskee was het eindelijk weer zover, en komt Arnhem weer een stap dichterbij bij de bouw van een moskee met minaret in de Gelderse hoofdstad. Het college van burgemeester en wethouders in Arnhem verklaarde eerder ook al mee te werken aan de verhuizing van de Ayasofya-moskee uit Klarendal.

Doneeractie ā‚¬ 233,- voor 1m2 blijkt een succes

Niemand had verwacht dat de actie voor de nieuwe moskee, zo snel al zoveel zou opleveren. Ayasofya is namelijk al 20 jaar bezig met het vinden van een geschikte locatie. Voor 233 euro kunnen mensen de actie voor de nieuwe moskee steunen door ‘1 m2 aan grond te kopen’. De moskee komt naar alle waarschijnlijkheid op bedrijventerrein Rijnpark in Arnhem, op een kavel aan de Westervoortsedijk.

Check de website voor meer informatie over de moskee, de bouw of donaties.

Beste huisalarmsysteem voor uw woning

ReactiesRelated Articles

Marokkaanse jongeren nemen ‘pauze’ na extra politie-inzet in Ede

Het is in de wijk Veldhuizen in Ede zaterdagavond- en nacht rustig gebleven. Volgens de politieĀ vonden er geen noemenswaardige incidenten

Meer Arnhemse watertappunten en het verbreken van stedenband met Wuhan

De Partij voor de Dieren heeft een filmpje online geplaatst met een terugblik van alle successen in 2021. De partij

Topdrukte bij Turkse supermarkt vanwege feestdagen

Het is ook bij de Turkse supermarkt Guven druk voor de feestdagen die eraan zitten te komen. Al dagen loopt