Rijkswaterstaat waarschuwt maandag niet de weg op te gaan

by AMS97531A123 | 7 februari 2021 18:21

Rijkswaterstaat komt zondagmiddag met een waarschuwing aan alle weggebruikers om maandag niet de weg op te gaan. Dit omdat de rijomstandigheden nog steeds gevaarlijk zijn voor alle deelnemers.

Arnhem lag zondag helemaal plat

Arnhem en omgeving lag zoals verwacht dan ook zondag helemaal plat. Velen hadden moeite om hun auto te verplaatsten. Sommige horecabedrijven, zoals de Gastronoom-vestigingen die open waren kozen ervoor om niet te bezorgen, of zelfs helemaal dicht te gaan zoals Chico’s. De veiligheid stond natuurlijk bij iedereen bovenaan.

Arbeidsrecht, ondernemingsrecht, vreemdelingenrecht[1]

Rijstijl aanpassen is noodzakelijk

Mocht het toch noodzakelijk zijn dat je de weg op moet, dan is het verstandig om de rijstijl aan te passen. Met alleen de verkeersinformatie kom je er natuurlijk niet. Rijkswaterstaat adviseert om langzaam te rijden en afstand te houden. Meer dan normaal is dan ook wenselijk. Misschien nog belangrijker is het rustig remmen en niet van rijstrook wisselen als dat niet noodzakelijk is.

Of en hoe het OV maandag zal reageren op de weersomstandigheden is niet beken. Zondagochtend was het een drama in Arnhem en heel Nederland. Veel lijnbussen reden niet, en de treinen hadden ook een stop tot aan 10.00, toen het later op de dag volledige werd geannuleerd.

Endnotes:
  1. Arbeidsrecht, ondernemingsrecht, vreemdelingenrecht: https://haberarnhem.nl/2019/10/24/advocaat-cem-cakir-stapt-over-naar-ozkara-advocaten/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2021/02/07/rijkswaterstaat-waarschuwt-maandag-niet-de-weg-op-te-gaan/