Op social media bekende ‘Turkse Andre Hazes’ komt gewoon uit Rijkerswoerd

by AMS97531A123 | 14 februari 2021 14:45

Arnhemmer Ersoy Demir (46) is bekend op social media als De Turkse Hazes. Hij kreeg bekendheid door eerst tijdens Turkse feesten en bruiloften op te treden, niemand die toen wist dat hij net zo goed als Andre Hazes kon zingen. Daar kwam verandering in, toen hij filmpjes begon te publiceren op social media.

In 2016 publiceerde HaberArnhem [1]als eerste al een artikel over de Turkse Hazes, toen hij nog niet helemaal ‘famous’ was. Terwijl hij al jaren een bekende zanger is tijdens feesten over heel Nederland. Daar is dus verandering in gekomen, nu alle media over hem schrijven. Het blijft uniek om Andre Hazes te horen van iemand die bekend stond om zijn Turkse liedjes bij Turkse bruiloften.

Advocaat in Gelderland| Arbeidsrecht | Huurrecht| Vreemdelingrenrecht[2]

‘Bloed, zweet en tranen tijdens Turkse bruiloften’

Voor Demir is geen feestje te groot of te gek. Zelfs op echte Turkse feesten gooit hij ‘Bloed zweet en tranen’ erin of je ziet ineens alle Turkse gasten de polonaise dansen. Hieronder de beelden van zijn optreden met De Tirips met het nummer De Vlieger en daaronder een ander optreden met Een Beetje Verliefd van Andre Hazes.

Demir zint de laatste tijd ook vaak ‘Hazes-liedjes’ op zijn Turks, zoals hij dat zelf wil. “Ja. Prachtig dat vrouwen op een Turkse bruiloft met hun hoofddoekjes op keihard ‘Bloed, Zweet en Tranen’ staan mee te zingen. Maar wat ik vooral wil, en ook al doe, is Hazes-liedjes in het Turks zingen, aldus Demir in een interview [3]met De Jonge Turken.

Endnotes:
  1. In 2016 publiceerde HaberArnhem : https://haberarnhem.nl/2016/04/27/turkse-andre-hazes-treed-op-met-live-band-tirips/
  2. Advocaat in Gelderland| Arbeidsrecht | Huurrecht| Vreemdelingrenrecht: https://haberarnhem.nl/2019/10/24/advocaat-cem-cakir-stapt-over-naar-ozkara-advocaten/
  3. interview : https://www.dejongeturken.com/turkse-hazes-uit-arnhem-brengt-coronalied-uit/

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2021/02/14/op-social-media-bekende-turkse-andre-hazes-komt-gewoon-uit-rijkerswoerd/