Extra geld voor Arnhemmers die getroffen zijn door corona

Extra geld voor Arnhemmers die getroffen zijn door corona

Inwoners van Arnhem die opeens te maken hebben met een sterke inkomensdaling kunnen extra geld krijgen van de gemeente Arnhem. De nieuwe TONK-regeling is speciaal voor Arnhemmers die door een plotselinge en onverwachte terugval in het inkomen geen huur, hypotheek of bijvoorbeeld de energierekening kunnen betalen. (foto: pixabay)

Advocaat Arnhem | ondernemingsrecht | vreemdelingenrecht

Aanvraag TONK kan tot en met 31 juli van dit jaar

Vanaf volgende week begint deze TONK-regeling en is het tot en met 31 juli aan te vragen. De regeling is een initiatief van het Rijk en wordt door de gemeenten uitgevoerd. In het geval van Arnhem krijgt de stad rond de 2 miljoen euro volgens wethouder Paping. ‘ ‘De coronacrisis duurt nu al bijna een jaar. Veel inwoners voelen dit in hun portemonnee. Deze regeling zorgt ervoor dat inwoners gewoon in hun huis kunnen blijven wonen, ook al hebben ze ineens minder inkomen.’

Bij TONK speelt hoogte inkomen aanvrager geen rol

Eigenlijk gaat het om een bijzondere vorm van bijstand voor inwoners die normaal gesproken hier niet voor in aanmerking komen. Het gaat dan voornamelijk om de kosten van het wonen, zodat inwoners in niet nog grotere problemen terecht komen. Paping vervolgt verder:  ‘Hierbij nemen we nagenoeg alle kosten die samenhangen met “wonen” mee en hanteren we geen minimum- of maximumvergoeding. Ook speelt de hoogte van het inkomen van de aanvrager geen rol.

De TONK-regeling kan aangevraagd worden via de website van de gemeente. Ook als inwoners meer informatie willen over de aanvraag en de voorwaarden kan met terecht op de website van de gemeente. Je hebt wel je digid nodig voor de TONK-aanvragen.Related Articles

Laat Arnhemmers de politieke agenda mee bepalen

Zelf een onderwerp op de agenda van de gemeenteraad zetten. Als het aan D66, Arnhem Centraal en GroenLinks ligt kunnen

Chico’s gaat door en opent grootse restaurant van Arnhem

De bekende Arnhemse ondernemer Chico van Chico’s Place gaat voor een nieuwe avontuur in de Gelderse hoofdstad. Chico’s opent namelijk

16-jarige Arnhemmer aangehouden voor schietincident

Na een schietincident in de nacht van zaterdag op zondag, zijn een 16 en 17-jarige aangehouden. Het gaat hier om

Geverifieerd door MonsterInsights