Kiest coalitie in Arnhem nu eindelijk wel voor stabiliteit?

Kiest coalitie in Arnhem nu eindelijk wel voor stabiliteit?

Heel Arnhem vraagt zich nu af of de coalitiepartijen in Arnhem eindelijk wel gaan kiezen voor stabiliteit en het beter besturen van de stad. De stad heeft het namelijk gehad blijkt uit diverse reacties.

Ondanks diverse rapporten, toezeggingen en lijmpogingen spraken Groenlinks, VVD en PvdA weer met D66 en werden er allerlei afspraken gemaakt na de breuk in 2019 om te komen tot een huwelijk. Toch duurde het tot en met maart 2021 dat deze partijen de conclusie trokken dat het echt niet meer ging met D66. De kritische houding van D66 met betrekking tot Martien Louwers heeft volgens experts wel degelijk rol gespeeld.

Advocaat arnhem

Is Arnhem Centraal wel een serieuze optie?

Diverse media berichten nu dat Arnhem Centraal een serieuze optie zou zijn om D66 op te volgen met drie zetels. Vooral Combee (VVD) lijkt daar op aan te sturen omdat de coalitie anders te links is. Arnhem Centraal is al reeds in gesprek met de coalitiepartijen, maar heeft ook niet de stabiliteit waar de coalitie naar op zoek is. De huidige fractievoorzitter Lea Manders heeft veel ervaring, maar heeft al bedankt voor een positie als wethouder. Guus van der laak heeft eerder vanwege gezondheidsredenen zijn fractievoorzitterschap overgedragen aan Lea Manders. Terwijl nummer vier op de kandidatenlijst, Rombout Garretsen, niet meer lid is van de partij en dus zal doorschuiven als Lea Manders wethouder zou worden.

Vier serieuze partijen in Arnhem met twee zetels

Een samenwerking met de SP onder leiding van Gerrie Elfrink is ook niet mogelijk vanwege zijn slechte verhouding met vooral Groenlinks en de PvdA. Veel keuze blijft er dus niet over voor de coalitiepartijen tenzij twee kleine fracties beschikbaar zijn om de coalitie te steunen. Het CDA, Christen Unie, DENK Verenigd Arnhem en de Partij voor de Dieren hebben allen twee zetels. De ene fractie heeft meer ervaring dan de ander en is daardoor bestuurlijk gezien veel geschikter dan Arnhem Centraal voor een stabiele coalitie in de komende twaalf maanden. Maar je weet het nooit in Arnhem met de gevestigde partijen.

Het is dus nog even afwachten hoe de coalitiepartijen met elkaar wensen om te gaan in de komende twaalf maanden en welke van de vier tweemansfracties de beste papieren hebben. Uiteindelijk heeft het college maar drie zetels nodig voor een meerderheid zonder D66.

GroenLinks, VVD en PvdA zeggen samenwerking met D66 opRelated Articles

Toeristen verleid met afbeeldingen van binnenstad en Veluwe

Langs de Kemperbergerweg in Arnhem worden deze week zes houten frames geplaatst waarin uitnodigende beelden worden getoond van zowel het

Vitesse Legends winnaar jubileumtoernooi

De Vitesse Legends zijn winnaar geworden van het Vitesse Jubileumtoernooi, zaterdag 10 juni op onze trainingsaccommodatie. (bron: Vitesse)

Dirkzwager verlengt ca. 7.000 m² aan huurovereenkomsten in Arnhem

ARNHEM – Dirkzwager advocaten & notarissen heeft de huurovereenkomsten van de door haar gehuurde panden aan de Velperweg 1 en

Geverifieerd door MonsterInsights