Waarschuwing van bekende Arnhemse duo: ‘Doe geen domme uitgaven’

Waarschuwing van bekende Arnhemse duo: ‘Doe geen domme uitgaven’

Heb je geldproblemen? Zoek dan hulp! Is een reactie van het Arnhemse dj- en producerscollectief om jongeren zoveel aan te sporen om geen schulden te maken. De Afro Bros werken mee aan de campagne van gemeente Arnhem ‘Geldzorgen? Samen komen we eruit’. (foto: screenshot youtube)

De campagne is vooral gericht op jongeren tussen de 18 en 27 jaar en ondernemers die in de geldproblemen zitten. Met het Arnhemse duo probeert de gemeente meer mensen te bereiken in de stad.

Afro Bros komen zelf ook uit Arnhem

De Afro Bros komen zelf ook uit Arnhem, uit één van de armste wijken: Malburgen-Oost. Zo zagen ze van dichtbij wat geldproblemen voor mensen betekenen. ‘Heel veel mensen in Malburgen-Oost komen niet rond. Ik had vroeger vriendjes die niet konden trakteren als ze jarig waren.’ Ze realiseren zich dat de verleidingen niet altijd even makkelijk zijn voor jongeren. ‘Op social media pronken mensen met wat ze hebben. Laat je niet verleiden, doe geen domme uitgaven. Schulden maken je leven kapot.’

Advocaat Arnhem | Advocaat nodig

Hoewel de jongens al binnen zijn en dikke Range Rovers rijden vergeten ze niet waar ze vandaan zijn gekomen. In het filmpje geven ze ook aan dat ze pas na 10 jaar knokken succesvol zijn geworden. Het komt dus niet aanwaaien als je niets doet is de boodschap van de wereldberoemde Afro Bros.

Jaag je dromen na, dan kom je er wel

Ook al is het soms lastig, ze hebben een duidelijk advies: ‘Zorg dat je werkt voor je geld. Jaag je dromen na, dan kom je er wel. Maak wat van je leven, maak je school af. En heb je problemen, zoek hulp!’ Deze boodschap dragen de Afro Bros de komende twee weken uit op MBO-scholen en online. Samen met Opr€cht die zich inzet om jongeren uit de schulden te halen en houden. Zo ‘breken’ de Afro Bros en de medewerkers van Opr€cht in bij de lessen van het de scholen Rijn IJssel en ROC A12. 

De Afro Bros Het Arnhemse duo Giordano Ashruf en Rashid Badloe vormen samen de wereldberoemde Afro Bros. De neven zijn bekend van de hits 18 Plus, X, Instagram en staan bekend om hun BootyBeats. Afgelopen jaar hebben zij een plantendeal getekend in Amerika.

Meer info via Gemeente Arnhem

Hier jouw logo?

ReactiesRelated Articles

O13: Kraker tussen De Paasberg en Elsweide blijft onbeslist

Afgelopen zaterdag stond De Paasberg tegen Elsweide op de agenda. Om 11:00 uur begon de wedstrijd tussen beide teams die

Di-RECT naar Luxor Live

In het najaar van 2017 verscheen ‘Rolling With The Punches’ het nieuwe album van DI-RECT. De release van dit voor

Jongen gedraagt zich verdacht en heeft mega kapmes op zak

De Huissensestraat in Arnhem-Zuid is niet altijd even veilig zoals het lijkt blijkt alweer uit een recente aanhouding. Volgens de