Lokale artiesten brengen videoclip uit voor jongeren: Ga Stemmen!

by AMS97531A123 | 13 maart 2021 15:45

Jongerencentrum De Madser uit Arnhem-Zuid doet enorm haar best om jongeren te stimuleren om te gaan stemmen. Afgelopen periode werden diverse online content gedeeld om politieke participatie en opkomstbevordering onder jongeren te stimuleren. De Madser produceerde daarom een speciale ‘Ga Stemmen’ track met lokale artiesten Michelle, Tahdil W en Jeeka. (foto: Screenshot youtube[1])

Je kunt natuurlijk boos zijn vanwege het leenstelsel dat ingevoerd is. Maar als je niet stemt op partijen die dat weer willen omdraaien, heeft jouw stem geen waarde als jongere of student. Vandaar de oproep om als jongeren ook een signaal te geven aan politiek DenHaag.

Jongerenwerker Mahmoud: ‘Als je weet wat jij belangrijk vindt…’

In een verklaring zegt jongerenwerker Mahmoud het volgende: ‘‘Er is bewust gekozen om een platform te creëren waar jongeren eerst zelf nadenken over welke thema’s zij belangrijk vinden en hoe hun ideale samenleving eruitziet. Pas daarna hebben we verschillende politieke partijen uitgenodigd voor onze videoserie #MADSERTAKKIES[2]​ waarin we de kandidaten kritisch bevragen over onderwerpen die de jeugd belangrijk vindt. Als je weet wat jij belangrijk vindt, dan is het makkelijker om een bewuste keuze voor een partij te maken”

Op 15, 16 en 17 maart is het dan zover en is het belangrijk dat ook jongeren naar de stembus gaan. Hieronder een track en videoclip ‘Word Bewust’ dat in samenwerking met lokale artiesten Michelle, Tahdilw & Jeeka is geproduceerd.

Advocaat Arnhem | Advocaat | Juridisch advies Gelderland[3]
Endnotes:
  1. youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ferQy4KgrQ0
  2. #MADSERTAKKIES: https://www.youtube.com/hashtag/madsertakkies
  3. Advocaat Arnhem | Advocaat | Juridisch advies Gelderland: https://haberarnhem.nl/2019/05/09/advocaat-ozkara-je-mag-geen-onderscheid-maken-tussen-turkse-burgers-en-eu-burgers/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2021/03/13/lokale-artiesten-brengen-videoclip-uit-voor-jongeren-ga-stemmen/