Drie keer nadenken als je met een valse coronatestuitslag wilt vliegen

by AMS97531A123 | 31 maart 2021 14:36

De rechtbank heeft twee mannen van rond de 30 jaar veroordeeld voor het tonen van valse coronatestuitslagen op Schiphol voor hun zakenreis naar Marokko. Of ze daadwerkelijk voor zakenreis naar Marokko wilden vliegen is niet helemaal duidelijk. De mannen kregen een taakstraf van 60 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken met een proeftijd van twee jaar.

Advocaat nodig?[1]

Mannen geven eerlijk toe dat ze fout zaten

De twee heren hebben tijdens hun zitting aangegeven dat ze fout zaten. Ze waren bang dat de uitslag te laat zou komen, omdat ze ook veel te laat ontdekten dat een PCR-test verplicht was. Via een kennis hadden ze daarom een valse PCR-test gekocht. ( Foto: Pixabay[2])

Huisartsenpraktijk weet van niets

De marechaussee ontdekte op 21 januari dat de zogenoemde PCR-test met een negatieve uitslag ‘fake’ was omdat een huisartsenpraktijk waar de test zou zijn afgenomen nergens van afwist. De twee bleken daar niet eens te zijn geweest. Een oplettende marechaussee belde met deze huisartsenpraktijk om dit te bevestigen. Uiteindelijk werden de heren geweigerd op hun vlucht.

Ernstige feit door een valse coronatestuitslag te tonen

De rechter was duidelijk! Door geen officiƫle PCR-test te doen en een valse uitslag te tonen, hebben de twee volgens het OM de kans aanvaard het coronavirus te hebben en te verspreiden. Beide verdachten kregen een taakstraf van 60 uur.

Volgens de politierechter hebben we te maken met een ernstige feit omdat de heren opzettelijk het valse certificaat aan de marechaussee te tonen en daarmee te willen reizen, hebben ze het risico genomen om anderen in het vliegtuig en in Marokko te besmetten.

Endnotes:
  1. Advocaat nodig?: https://haberarnhem.nl/2020/12/30/ozkara-advocaten-maakt-opvallende-naam-als-advocaat-bekend/
  2. Pixabay: https://pixabay.com/images/id-1584630/

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2021/03/31/drie-nadenken-als-je-met-een-valse-coronatestuitslag-wilt-vliegen/