Arnhem is een piepklein neushoorntje rijker geworden

Arnhem is een piepklein neushoorntje rijker geworden

Eergisteren is bij dierentuin Burgers Zoo een piepklein neushoorntje geboren. Het gaat om een breedlipneushoorntje die op eerste paasdag om 07.44 uur is geboren. Bij Burgers Zoo zijn ze trots op alweer het vierde jong van deze ervaren moeder breedlipneushoorn. (foto: Youtube)

Burgers Zoo behoort tot de top 5 in Europa

Burgers Zoo doet het prima in Europa met een speciaal fok van breedlipneushoorns. Niet voor niets staat Burgers Zoo hiermee dan ook al enkele jaren in de top vijf van Europa.

Alweer haar vierde jong van ervaren moeder neushoorn

Het 17-jarige neushoorvrouwtje is inmiddels al een ervaren moeder met haar vierde jong. Het mannetje dat geboren is op eerste paasdag is alweer haar vierde jong. In een persbericht deelt Burgers Zoo het volgende: ‘De geboorte verliep dan ook voorspoedig. Bij de geboorte weegt een jonge breedlipneushoorn gemiddeld vijftig à zestig kilo. De eerste levensdagen groeit het jong bovendien erg hard: per dag neemt zijn lichaamsgewicht met 1,5 à 2 kilo toe.’

Jaarlijks maar circa 12 breedlipneushoorns geboren in heel Europa

In alle 84 dierenparken in Europa worden er jaarlijks maar slechts tussen de 10 en 15 breedlipneushoorns geboren. Hierdoor staat Burgers’ Zoo al enkele jaren stevig in de top vijf van Europa qua fokresultaten met deze neushoorntjes.

Advocaat Arnhem | Advocaat Amsterdam | Advocaat Utrecht


Related Articles

Twee Turken afgemaakt in Nijmegen

De politie krijgt melding van doden in een café. De politie gaat een kijkje nemen aan de 70ste straat.

‘Gemeente irriteert bezoekers en ondernemers Spijkerlaan’

Alles duurt in Arnhem langer dan in andere steden. Het onderhoud aan de Spijkerlaan duurt nu langer dan gepland en

Veel likes voor nieuwe teamfoto Picasso Arnhem

Bij boekhoudkantoor Picasso in Arnhem gaan ze met de tijd mee. Gisteren publiceerde het bedrijf een nieuwe teamfoto met alle medewerkers.

Geverifieerd door MonsterInsights