Gratis registratie systeem voor horecabezoekers in Arnhem

Gratis registratie systeem voor horecabezoekers in Arnhem

Gisteren heeft de Arnhemse wethouder voor Economische Zaken Jan van Dellen een initiatief geopend bij Stadsvilla Sonsbeek, namelijk een gratis centraal registratieplatform voor horeca. (foto: Archief/afbeelding van Pexels via Pixabay)

Regelmatig in gesprek met Arnhemse horeca ondernemers

De wethouder deelde via social media zijn verhaal over hoe hij regelmatig in gesprek is met horeca ondernemers en hoe Arnhem de bezoekers en ondernemers kan bedienen. De wethouder heeft samen met samenwerkende partners Koninklijke Horeca Nederland afdeling Arnhem/Renkum en Ad up een registratiesysteem gelanceerd.

Als de horeca opengaat is een registratie weer verplicht

Als er straks een heropening is van de horeca zijn ondernemers namelijk verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze dan beschikbaar te stellen aan de GGD. Arnhem gaat verder en neemt het op voor haar ondernemers en bezoekers.

Arnhem lanceert als eerste stad een gratis registratieplatform

De Arnhemse wethouder lanceerde als eerste stad in Nederland een online registratieplatform voor alle horecazaken in de gemeente en de bezoekers. Geen papieren registratie dus, maar een simpel scan via een QR code. Van Dellen registreerde zich dan ook gisteren fictief als eerste gast bij Stadsvilla Sonsbeek tijdens een presentatie.

Gastvrij-Arnhem.nl

De site werkt volgens de tech redactie nog niet helemaal optimaal, omdat heel horecabedrijven nog niet eens zichtbaar zijn als je ze zoekt via Gastvrij-Arnhem.nl , mogelijk komt dat omdat het nog geen 24 uur geleden is gepresenteerd. Een bedrijf aanmelden kan overigens ook gewoon heel simpel.

Privacy van de horecabezoekers ook goed geregeld

De gegevens van bezoekers worden versleuteld opgeslagen via een beveiligd systeem in een database, die niet toegankelijk is voor derden. De database is zelfs in Nederland. De gegevens van de bezoekers worden dan ook automatisch na 14 dagen verwijderd, binnen de wettelijk bepaalde bewaartermijn van de overheid.

advocaat in de buurt | juridisch advies in Gelderland


Related Articles

Geslaagde concert voor Arnhemmer Gökhan Tekin in Oostenrijk

De Arnhemse zanger met Turkse roots, Gokhan Tekin, was in het weekend in Oostenrijk voor een concert. De Arnhemmer is

Dochter Theo Bos emotioneel: ,,Ben nu langer zonder hem”

De vrouw van Theo Bos was voor de wedstrijd tegen Ajax openhartig over haar jongste dochter en haar relatie met

Politie geeft tips over inbraakbeveiliging voor de vakantieperiode

De politie geeft tips over inbraakbeveiliging voor de vakantieperiode.

Geverifieerd door MonsterInsights