Menzis weigert vergoeding training geleidehond, Arnhemmer nu in de problemen

Menzis weigert vergoeding training geleidehond, Arnhemmer nu in de problemen

Het verhaal gaat over de man van Floor Gunes-van Ent uit Arnhem. Volgens Floor heeft ze een geweldige man met een jong gezin, die graag weer aan het werk wil en de wereld wilt ontdekken samen met zijn mooie hond Reez. (foto: Archief/Prive Foto)

Menzis weigert kosten trainen geleide hond te vergoeden

Er is wel een probleem! Iedereen steunt haar man, waaronder Koninklijke Visio, de mobiliteitstrainer, de ergotherapeut en de hondenschool. Behalve zorgverzekeraar Menzis. Zorgverzekeraar Menzis wilt niet meewerken aan de kosten van het trainen van een geleidhond. Het klinkt bizar, maar het is echt zo.

STEUN KNGF GELEIDEHONDEN EN DONEER OOK
(Gratis Advertentie)

Volgens Menzis heeft meneer zijn hond niet nodig

Menzis is van mening dat meneer zijn hond niet nodig heeft en het prima af kan met zijn taststok. Om de lezer een beeld te geven hoe slechtziend de man van Floor is citeren we Floor: ‘Je bent visueel beperkt, kan met een oog niks zien en je andere oog heeft een koker van 10 graden.‘ Hij kan dus bijna niets zien en bewegen is ook bijna onmogelijk. Dan is het extra zuur dat de zorgverzekeraar gaat bepalen hoe je verder door het leven moet gaan zonder hulpmiddelen.

Alle experts zijn van mening dat een geleide hond noodzakelijk is

Geleidehondenschool Herman Jansen keurt de hond goed en de hond krijgt dogsim trainingen waaruit blijkt dat een geleidehond zeer op zijn plek is. Alles was rond en alles was ook geregeld met de experts, waaronder de ergotherapeut en mobiliteitstrainer. Menzis blijft toch ondanks herhaaldelijke verzoeken van mening dat meneer een geleidehond ‘niet doelmatig’ nodig heeft.

Advocaat nodig in de buurt | Vreemdelingenrecht | Ondernemingsrecht| Arbeidsrecht

Volgens Floor is iedereen om zijn man heen, inclusief alle specialisten, van mening dat meneer dit hard nodig heeft om weer in een ‘normale’ wereld te komen. Maar Menzis heeft hier een andere opvatting over. En zolang Menzis niet onder druk komt te staan gaan ze geen actie ondernemen, waardoor de Arnhemmer nog steeds in de problemen blijft.

Reactie Menzis is nog niet echt bevredigend

We hebben Menzis gevraagd om een reactie. In eerste instantie kregen we geen reactie omdat vanwege AVG-wetgeving er een schriftelijk akkoord nodig was om informatie te mogen delen. Daarna bleef het alleen maar bij een korte reactie van woordvoerder Corine Rodenburg: ‘inmiddels is via webcare team contact opgenomen met onze verzekerde via de social kanalen’.

Menzis werd online natuurlijk al een beetje onder druk gezet en heeft via een medewerker dit onder de aandacht gebracht van de afdeling Klachtenmmanagement. ‘Ik hoop van harte voor je man (voor jullie) dat het positief uitpakt.’, aldus een van de medewerkers van de sociale media kanalen van Menzis.

Ondanks eerdere afwijzingen om hele vage redenen, is het dus nu de vraag hoe Menzis gaat reageren nu de situatie ook de pers heeft bereikt en mogelijk opgepakt gaat worden door andere media.Related Articles

Bekende Fine LaserClinic komt naar Arnhem

Engelsing beleggingen heeft ca 90 m² winkel verhuurd aan Fine Laser Clinic.

Moskee bomvol tijdens eerste vrijdaggebed van 2016

Vrijwel alle moskeeen in Nederland waren vandaag bomvol tijdens het eerste vrijdaggebed van 2016. Het vrijdaggebed onderscheidt zich van de

Twee traumahelikopters aan de Hommelseweg in Arnhem

De donderdag op de vrijdag net voor 02:00 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats in de bocht Cattepoelseweg met

Geverifieerd door MonsterInsights