Mogelijk grootste Crystalmeth lab van Nederland ontdekt in Arnhem

Mogelijk grootste Crystalmeth lab van Nederland ontdekt in Arnhem

De politie en Dienst Speciale Interventies heeft op donderdagavond 8 april een loods binnengevallen in Meijnerswijk (overkant Rijnkade). Tot verbazing van alle aanwezigen werd er een extreem grote drugslab ontdekt waar crystalmeth werd geproduceerd. Vrijdagmiddag was de politie nog steeds bezig met het ontmantelen van de locatie. (foto: screenshot youtube)

Of de inval in het loods ook iets te maken had met andere politieacties in de stad is niet bekend. Donderdagavond was de politie namelijk ook druk bezig met meerdere agenten die bezig waren met een actie in de wijk ’t Spijkerkwartier. De wijkagenten van ’t Spijkerkwartier maakten melding van 46 bekeuringen die werden uitgedeeld.

Enorme loods dat werd gebruikt als fabriek voor drugs

Volgens de eerste berichten gaat het om een enorme loods dat werd gebruikt als fabriek om crystalmeth te produceren. De politie heeft ook een verdachte weten arresteren die op zich probeerde te verstoppen. De verdachte heeft een Zweedse paspoort. De politie heeft niet bekend gemaakt, wat voor rol de verdachte had.

Een verdachte probeerde zich te verstoppen in een systeemplafond

Volgens De Gelderlander had de Zweed zich verstopt in een van de systeemplafonden. Vrijdagmiddag werd ook een tweede verdachte aangehouden, die al die tijd bijna 24 uur lang, zich kon verstoppen van de politie en speciale eenheden. Waar en hoe deze man is ontdekt werd niet bekend gemaakt.

Grootste crystal meth-lab van Nederland

Diverse bronnen melden dat het hier mogelijk gaat om een van de grootste crystal meth-labs die we hebben in Nederland. Mogelijk gaat het om miljoenen euro aan drugs dat zich bevond in het gebouw. Of dat ook zo is moet natuurlijk nog blijken. Op dit moment is het ook nog niet bekend hoe lang het laboratorium al reeds in productie.

Volgens Omroep Gelderland gaat het om een compleet laboratorium. Achter een dubbele deur vonden de agenten het laboratorium waarin onder een tafel vol crystal meth stond, plus vele vaten met halffabricaten afvalstoffen.

Advocaat vreemdelingrenrecht | advocaat nodig

ReactiesRelated Articles

Jaarverslag 2014 van gemeente Arnhem vastgeleged

Op 28 april is het jaarverslag en de jaarrekening 2014 door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. Reacties

BMW Ekris is de klanten niet vergeten in coronatijd

BMW Ekris is de klanten niet vergeten in coronatijd. De bekende BMW dealer met zes vestigingen in Nederland komt met

Rijschool Sabri heeft een nieuwe auto

Rijschool Sabri uit Arnhem heeft een Audi A3 aangeschaft als lesauto voor de leerlingen. Reacties