Feest voor huizenzoekers in Arnhem, binnenkort 300 nieuwbouw woningen

Feest voor huizenzoekers in Arnhem, binnenkort 300 nieuwbouw woningen

Drie schoolgebouwen van het ROC maken op zeer korte termijn plaats voor woningbouw in Arnhem. Het gaat naar schatting op drie locaties in totaal om 300 woningen. Volgens berichtgeving van de gemeente gaat het om het grootste deel om appartementen. De drie schoolgebouwen van van het ROC zijn de vestigingen aan de Thorbeckestraat, Veluwestraat en Zijpendaalseweg. (foto: Google Streetview)

Rijn Ijssel gaat de schoolgebouwen in Arnhem verkopen

Rijn Ijssel gaat de schoolgebouwen verkopen en de gebouwen afstoten. Vanwege de bouw van onder meer een ENKA-campus aan de Velperweg heeft het ROC straks ook weer voldoende leerplekken voor leerlingen. Rijn IJssel heeft ruim een jaar uitvoerig met omwonenden gesproken over de toekomst van deze drie locaties. De gemeente ziet hier graag extra woningen, om doorstroom in de buurt te bevorderen.

Horeca artikelen & horeca spullen kopen

175 nieuwe woningen op de Thorbeckestraat

De gemeentelijke kaders gaan over de randvoorwaarden, het is nog niet vastgesteld hoeveel woningen er precies komen. Voorbeelduitwerkingen laten zien dat het kan gaan om in totaal ongeveer 300 woningen: circa 175 woningen op de Thorbeckestraat, 70 op de Zijpendaalseweg en circa 50 op de Veluwestraat.

Bewoners in de wijken hebben straks invloed op nieuwe plannen

Eerst zal Rijn Ijssel op zoek moeten gaan naar kopers. Gezien de woningnood in Arnhem zal dat zeker geen probleem zijn. Na de gunning kunnen ontwikkelaars met de uitwerking van de woningbouwplannen starten, in samenspraak met omwonenden en de gemeente. De huidige bewoners in die wijken hebben dan nog invloed op de besluiten die genomen gaan worden. Op basis van de uitgewerkte plannen zal er voor elk van de drie locaties een wijziging van het bestemmingsplan nodig zijn.

Advocaat in de buurt | problemen met uw werkgever | Advocaat zoeken

ReactiesRelated Articles

Heftige beelden arrestatie Hommelseweg na discussie met brandweer

De redactie van Haber Arnhem ontving een paar minuten geleden nieuwe beelden van het politieoptreden van afgelopen woensdag. Heel Arnhem

Crowdfundcampagne om 40 extra huishoudens te helpen

Vanaf vandaag tot 16 december voert de Energiebank een grote crowdfundcampagne om 40 extra huishoudens te helpen. (bron: gemeente Arnhem)

‘Slimme’ taxichauffeur uit Arnhem krijgt dikke boete van 900 euro

Een taxichauffeur uit Arnhem werd zaterdagnacht tijdens een speciale taxicontrole beboet voor het rijden onder alcohol.  Reacties