Man rijdt zonder treinkaartje, wordt opgepakt met 33.000 euro in een chipszak

Man rijdt zonder treinkaartje, wordt opgepakt met 33.000 euro in een chipszak

Een treinreiziger is vandaag opgepakt tijdens een controle van de Koninklijke Marechaussee op verdenking van witwassen. De man had een Italiaanse nationaliteit en is aangehouden in Breda. De controle was niet helemaal toevallig. Internationale treinen worden vaker gecontroleerd omdat regelmatig zonder reisdocumenten aan worden getroffen. (foto: Koninklijke Marechaussee)

Man was in het systeem bekend als ‘ongewenste vreemdeling’

Toen de Marechaussees de man om zijn ID vroegen kwamen ze erachter dat de man als ongewenst vreemdeling vermeld stond in alle systemen. Dit bleek uit een check in het opsporingsregister. Heel raar is dit niet omdat het IND vaker mensen die al decennia lang in Nederland leven opeens als ‘ongewenst’ aanmerken omdat deze vreemdeling vanwege allerlei redenen niet meer in aanmerking komt voor een verblijfsvergunning.

Horeca terrasstoel | outdoor terrastafel | horecaapparatuur

In eerste instantie 3.540 euro aan contact geld op zak

Bij deze Italiaanse man was er meer aan de hand dan bij ene gewone zwartrijder. Tijdens de fouillering die volgde troffen de marechaussees 3.540 euro aan contant geld aan in zijn kleding. In de tas van de zwartrijder vonden de marechaussees ook een zak chips aan die zwaarder voelde dan normaal. Uiteindelijk was iedereen verbaasd toen de marechaussees pakketen met bakbiljetten zagen in de zak ter waarde van 29.900 euro aan euro’s.

Geen treinkaartje gekocht wel 33.340 euro op zak

De man is aangehouden voor witwassen en het geld, in totaal 33.340 euro is in beslag genomen. Verder onderzoek naar de verdachte zal nog plaatsvinden. De verdachte heeft namelijk niet aannemelijk kunnen maken hoe hij aan zoveel contant geld is gekomen. Als hij een factuur van een verkoop van een auto of een aantal pinbonnen zou hebben van het opnemen van contant geld was de situatie natuurlijk anders geweest.

Advocaat zoeken | ondernemingsrecht | vreemdelingenrecht | arbeidsrecht


Related Articles

Grootste Turkse club van Turkije krijgt een Nederlandse trainer

Dick Advocaat verlaat Oranje alweer heel snel. De ervaren trainer kreeg een aanbod van de grootste club van Turkije en

Tot eind augustus gratis Janssen-vaccin in Arnhem

Arnhem heeft sinds 13 augustus 2021 een vaccinatiebus op drie locaties. De vaccinatiebus van de GGD staat op drie verschillende

Aanslag vliegveld Ataturk geen werk van moslims

De aanslag van dinsdagavond op vliegveld Ataturk in Istanbul kan voor 100%  geen aanslag zijn van moslims. Tenzij je een

Geverifieerd door MonsterInsights