Man rijdt zonder treinkaartje, wordt opgepakt met 33.000 euro in een chipszak

Man rijdt zonder treinkaartje, wordt opgepakt met 33.000 euro in een chipszak

Een treinreiziger is vandaag opgepakt tijdens een controle van de Koninklijke Marechaussee op verdenking van witwassen. De man had een Italiaanse nationaliteit en is aangehouden in Breda. De controle was niet helemaal toevallig. Internationale treinen worden vaker gecontroleerd omdat regelmatig zonder reisdocumenten aan worden getroffen. (foto: Koninklijke Marechaussee)

Man was in het systeem bekend als ‘ongewenste vreemdeling’

Toen de Marechaussees de man om zijn ID vroegen kwamen ze erachter dat de man als ongewenst vreemdeling vermeld stond in alle systemen. Dit bleek uit een check in het opsporingsregister. Heel raar is dit niet omdat het IND vaker mensen die al decennia lang in Nederland leven opeens als ‘ongewenst’ aanmerken omdat deze vreemdeling vanwege allerlei redenen niet meer in aanmerking komt voor een verblijfsvergunning.

Horeca terrasstoel | outdoor terrastafel | horecaapparatuur

In eerste instantie 3.540 euro aan contact geld op zak

Bij deze Italiaanse man was er meer aan de hand dan bij ene gewone zwartrijder. Tijdens de fouillering die volgde troffen de marechaussees 3.540 euro aan contant geld aan in zijn kleding. In de tas van de zwartrijder vonden de marechaussees ook een zak chips aan die zwaarder voelde dan normaal. Uiteindelijk was iedereen verbaasd toen de marechaussees pakketen met bakbiljetten zagen in de zak ter waarde van 29.900 euro aan euro’s.

Geen treinkaartje gekocht wel 33.340 euro op zak

De man is aangehouden voor witwassen en het geld, in totaal 33.340 euro is in beslag genomen. Verder onderzoek naar de verdachte zal nog plaatsvinden. De verdachte heeft namelijk niet aannemelijk kunnen maken hoe hij aan zoveel contant geld is gekomen. Als hij een factuur van een verkoop van een auto of een aantal pinbonnen zou hebben van het opnemen van contant geld was de situatie natuurlijk anders geweest.

Advocaat zoeken | ondernemingsrecht | vreemdelingenrecht | arbeidsrecht

ReactiesRelated Articles

Erdogan: Wij liggen niet wakker van Duitse en Engelse krantenartikelen

De Turkse president Erdogan legde nog maar eens uit hoe ze in Turkije denken over kritische artikelen over Turkije in

VIDEO Zo voelen alle Turken zich in Nederland als er weer iets aan de hand is

De op een Colombiaan lijkende Turk, Alkan van Alkan Tubbies, heeft op een heldere manier duidelijk gemaakt hoe hij er

UEFA stelt teleur: Geen reden voor minuut stilte vanwege aanslag in Istanbul

Update 17:35 De UEFA komt toch met een minuut stilte om de slachtoffers van de aanslagen in Istanbul te herdenken!