Noodverordening in Arnhem vanwege vrees voor rellende supporters

by AMS97531A123 | 27 april 2021 14:09

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft een noodverordening afgekondigd uit vrees voor rellen in Arnhem. De burgemeester is bang dat rellende supporters van NEC en FC Twente elkaar gaan opzoeken in Arnhem om te vechten tegen supporters van Vitessse. Zeker is het niet, maar er is wel al veel politie in de stad en toegangswegen van Arnhem.

Advocaat in de buurt | Problemen met de gemeente of uw werkgever[1]

Defend groep wil naar Arnhem komen

Een groep genaamd, Defend (op facebook) zou naar Arnhem willen komen om te gaan rellen. Deze groepen zijn eerder betrokken geweest bij ernstig uit de hand gelopen coronademonstraties, aldus de gemeente. En burgemeester Marcouch doet er alles aan om een aangemelde demonstratie door te laten in combinatie met de veiligheid van andere Arnhemmers.

Weg met dit kabinet demonstratie in Arnhem

Voor 27 april is daarnaast een demonstratie gemeld door de organisatie ‘Weg met dit Kabinet’. De gemeente heeft deze organisatie voorwaarden meegegeven waaronder hun manifestatie mag plaatsvinden. Zo is het maximum aantal deelnemers bepaald op 500 en is demonstreren alleen toegestaan op de Markt. Verder zijn er afspraken gemaakt over de wijze waarop de organisatie zelf de orde bewaakt en de coronamaatregelen naleeft. Op deze manier kan de demonstratie veilig plaatsvinden. 

[2]
Horeca koelkast kopen | Pizzadoos bestellen | pizzadoos pizzeria | tweede deurs koeling[3]

Marcouch: ‘Ik laat het niet toe dat gezinnen met jonge kinderen…’

Burgemeester Marcouch: “Demonstreren is een grondrecht, en het is onze plicht om dat op een veilige manier te faciliteren door een geschikte plek aan te wijzen en afspraken te maken met de organisatie. Signalen van risico’s op rellen op verschillende plekken in de stad, brengen dat demonstratierecht in gevaar. Bovendien zullen veel mensen op deze zonnige Koningsdag de parken opzoeken. Ik laat het niet toe dat gezinnen met jonge kinderen, of nietsvermoedende parkbezoekers, terecht komen in een groep relschoppers. Deze noodverordening is daarom nodig.”

Endnotes:
  1. Advocaat in de buurt | Problemen met de gemeente of uw werkgever: https://haberarnhem.nl/2019/05/09/advocaat-ozkara-je-mag-geen-onderscheid-maken-tussen-turkse-burgers-en-eu-burgers/
  2. [Image]: http://www.horeca36.nl
  3. Horeca koelkast kopen | Pizzadoos bestellen | pizzadoos pizzeria | tweede deurs koeling: http://www.horeca36.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2021/04/27/noodverordening-in-arnhem-vanwege-vrees-voor-rellende-supporters/