Ramkraak bij juwelier in Velp mislukt vanwege zware beveiliging

Ramkraak bij juwelier in Velp mislukt vanwege zware beveiliging

Op donderdag 8 april, rond half vier ’s nachts, hebben onbekenden geprobeerd een juwelier in Velp leeg te plunderen. Het gaat om een van de bekendste juwelier winkels van Gelderland aan de hoofstraat in Velp. Bureau GLD heeft de beelden online gezet (foto: screenshot youtube)

Inbrekers proberen juwelier in te komen

Vier mannen stappen op die bewuste nacht uit de auto en pakken eerst zware gereedschap uit de auto. Om wat voor auto het gaat is niet helemaal duidelijk. De chauffeur zit dan nog gereed in de auto, en stapt in eerste instantie niet uit. Met een krik proberen de mannen eerst de rolluik te openen, wat niet helemaal goed gaat. Omdat dit niet lukt, gaan ze naar een andere luik.

horecagroothandel | terrastafel | terrasstoelen horeca kopen

Juwelier heeft zware beveiliging

Op camerabeelden is te zien dat deze rolluik wel een beetje omhoog wordt gehaald waardoor ze er onder door kunnen kruipen. Met grote hamers en mokers proberen de mannen de vitrines en de ruiten van de juwelier te breken om er doorheen te komen. Zodra de inbrekers begrijpen dat ze er niet doorheen komen, gaan ze weer terug. De krik zit dan nog wel vast bij het weggaan, waarna de mannen er alles aan doen om deze weer los te krijgen. Daarna gaan de mannen er snel van door.

Politie zoekt mensen met dashcams die daar mogelijk langs hebben gereden

Een van de inbrekers gedraagt zich wel heel raar, door voor het instappen nog eenmaal te slaan op de rolluiken die ze niet open kregen. De politie is nu op zoek naar de inbrekers waar vrij weinig van bekend is. De juwelier zit nu met een schade van duizenden euro’s. Of de daders überhaupt te vinden zijn is nog maar de vraag. De daders zijn niet te zien en er is weinig bekend over de auto. Vandaar dat de politie onder andere op zoek is naar mensen met dashcams in de auto.

ReactiesRelated Articles

Zou jij hier wel goed op kunnen antwoorden

Defano van ‘Wat weet jij’ gaat de straat op met wat vragen. Hij kiest willekeurig een aantal mensen en stelt

Toch nog vernielingen, gelukkig staan de ‘stoere jongens’ op beeld

Ondanks veel goed nieuws en minder slecht nieuws ging het een en ander toch mis tijdens oud en nieuw. Volgen

SP stelt vragen over kindermisbruik in de Grote Koppel

De SP fractie in Arnhem stelt schriftelijke vragen aan het college over de zwemleraar die kleine kinderen heeft misbruikt in