Voormalige terrein melkfabriek Coberco krijgt straks 310 woningen

by AMS97531A123 | 23 mei 2021 11:37

Het Cobercokwartier, het terrein van de voormalige melkfabriek, krijgt een megaverandering in de komende jaren. Volgens de laatste berichten komen er 310 woningen, waarvan ook 40 betaalbare woningen. Het college van de gemeente Arnhem maakte dit onlangs bekend. behalve woningen komt er ook horeca, een stadswinkel en 10.000 vierkante meter aan creatieve bedrijvigheid.

Voormalige melkfabriek aan de John Frostbrug

De voormalige melkfabriek, vlak bij de John Frostbrug is een bekende locatie in de stad. Veel Arnhemmers hebben daar jarenlang gewerkt of tijdens de vakanties gewerkt als weekendhulp. Velen rijden er ook dagelijks langs omdat het op loopafstand is van het centrum en de weekmarkt. De fabriek zal het hard van de nieuwe wijk vormen, waar veel verschillende functies zoals wonen, horeca en creatieve bedrijvigheid gaan samenkomen.

[1]
Horeca koeling kopen | terrasmeubels voor horeca[2]

Bouw nieuwe woningen in Arnhem eind 2022

De ontwikkelaar BPD, zal naar verwachting eind 2022 starten met de bouw van de woningen. Voordat er gebouwd kan worden zal er eerst een bestemmingsplan voorgelegd worden aan het college, zodat voor de zomer belanghebbenden inzage kunnen krijgen in de plannen en daarop kunnen reageren.

De Arnhemse wethouder Bouwkamp is in iedergeval super positief: ‘Arnhem krijgt een bijzonder hoogstedelijk gebied aan de Rijn. Dankzij de horeca, stadswinkel en creatieve bedrijven zal dit gebied aanvoelen als een nieuw deel van het Arnhemse centrum. Ook is het goed dat we op deze plek betaalbare woningen kunnen bouwen.’

Endnotes:
  1. [Image]: https://horeca36.nl/
  2. Horeca koeling kopen | terrasmeubels voor horeca: https://horeca36.nl/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2021/05/23/voormalige-terrein-melkfabriek-coberco-krijgt-straks-310-woningen/