Tot 4 juni kunnen Arnhemmers wapens inleveren bij de politie

Tot 4 juni kunnen Arnhemmers wapens inleveren bij de politie

Als je een wapen hebt of iemand kent met een wapen, dan is dit je kans om die in te leveren bij de politie. Je kunt zonder enige vorm van straf van 31 mei tot en met 4 juni je wapens inleveren via de wapenleveractie bij de politie. En het is echt straffeloos, aldus een persbericht van de gemeente. Het gaat dan wel om de messen en vergelijkbare steekwapens. (foto: Pixabay)

Messen en stilleto’s kun je zelf afgeven op het politiebureau

Je kunt je wapens van maandag 31 mei tot en met vrijdag 4 juni, als Arnhemmer, anoniem inleveren op het politiebureau in Arnhem-Noord (Beekstraat 39). Er staat een grote container in de centrale hal waar het in gedeponeerd kan worden. Het gaat dan voornamelijk om dolken, sabels, boksbeugels, enz. Mocht je dus nog een AK-47 thuis hebben dan moet je die in een Albert Heijn tasje doen en even wachten. Dit afgeven kan wat problematischer zijn.

Advocaat nodig | advocaat in de buurt

Agent in burgerkleding komt vuurwapens thuis ophalen

Deze worden namelijk op afspraak thuis of op een adres opgehaald omdat daar een andere werkwijze voor geldt. Zo wil het OM en de politie voorkomen dat mensen met (nep) vuurwapens of automatische geweren gaan reizen door de stad. Via 0900-8844 kun je een afspraak maken met de politie voor het ophalen van een vuurwapen. Zodra de afspraak is ingepland, komt een gespecialiseerde agent in burgerkleding en in een onopvallend voertuig het vuurwapen, imitatie-vuurwapen of de munitie ophalen. Ook mensen die in het bezit zijn van een vuurwapen en van het wapen af willen, maar niet goed weten hoe, kunnen via 0900-8844 een afspraak maken zodat het wapen wordt opgehaald. Voor het ophalen van een vuurwapen is het nodig om naam, adres en woonplaats (NAW) te noteren. Ingeleverde vuurwapens worden onderzocht door forensische opsporing.

Niet betrokken bij strafbare feit? Geen paniek!

Als blijkt dat het vuurwapen betrokken is geweest bij een strafbaar feit, gaat de Officier van Justitie bepalen over een mogelijke strafvervolging. Als dat niet het geval is worden alle gegevens natuurlijk vernietigd.

ReactiesRelated Articles

Flatwoning Arnhem helemaal uitgebrand, een persoon gewond

In de nacht van zaterdag op zondag is er een flatwoning in Arnhem volledig uitgebrand. Reacties

De SchnitzelKoning van Arnhem heeft een nieuwe baan

‘De SchnitzelKoning’ van Arnhem, Oguzhan Bozdag, gaat er mee stoppen! Volgens verschillende bronnen kregen wij de melding dat Bozdag niet

Benefietontbijt voor Ömer Usta levert 35.000 euro op

Een ontbijt in de grote zaal van de Turkiyem moskee in Arnhem is succesvol verlopen nu blijkt dat er massaal