Wijkagent Yilmaz: Ruim 66 wapens ingeleverd tot nu toe

by AMS97531A123 | 2 juni 2021 14:09

Het gaat voortvarend in Arnhem, nu Arnhemmers zonder enige vorm van straf wapens kunnen inleveren. Het maakt dan niet uit om wat voor wapens het gaat. Wel zijn er natuurlijk enkele regels[1] als je een zwaar automatische geweer wilt inleveren, omdat niemand met zo een wapen op straat wilt lopen op klaar lichte dag.

Wijkagent Yilmaz uit de Arnhemse wijk Presikhaaf maakte via social media bekend dat Arnhemmers al ruim 66 wapens ingeleverd hebben. En dat pas in twee dagen. Bericht werd overigens ook door de politie en de gemeente gedeeld. Dit kan namelijk nog tot en met vrijdag maakten we eerder ook al bekend. Op de foto is te zien hoeveel zware wapens Arnhemmers daadwerkelijk al hebben geleverd. (foto: Instagram[2])

Dit bericht bekijken op Instagram

[3]

Een bericht gedeeld door Yilmaz Uluçay (@wijkagent_yilmaz_presikhaaf)[4]

Voor het inleveren van steek, slag- en stootwapens kan je ook terecht aan de Beekstraat van 09.00 in de ochtend tot 22 uur in de avond.

Agent in burgerkleding komt vuurwapens thuis ophalen

Deze worden namelijk op afspraak thuis [5]of op een adres opgehaald omdat daar een andere werkwijze voor geldt. Zo wil het OM en de politie voorkomen dat mensen met (nep) vuurwapens of automatische geweren gaan reizen door de stad. Via 0900-8844 kun je een afspraak maken met de politie voor het ophalen van een vuurwapen. Zodra de afspraak is ingepland, komt een gespecialiseerde agent in burgerkleding en in een onopvallend voertuig het vuurwapen, imitatie-vuurwapen of de munitie ophalen. Ook mensen die in het bezit zijn van een vuurwapen en van het wapen af willen, maar niet goed weten hoe, kunnen via 0900-8844 een afspraak maken zodat het wapen wordt opgehaald. Voor het ophalen van een vuurwapen is het nodig om naam, adres en woonplaats (NAW) te noteren. Ingeleverde vuurwapens worden onderzocht door forensische opsporing.

Niet betrokken bij strafbare feit? Geen paniek!

Als blijkt dat het vuurwapen betrokken is geweest bij een strafbaar feit, gaat de Officier van Justitie bepalen over een mogelijke strafvervolging. Als dat niet het geval is worden alle gegevens natuurlijk vernietigd.

Endnotes:
  1. enkele regels: https://haberarnhem.nl/2021/05/26/tot-4-juni-kunnen-arnhemmers-wapens-inleveren-bij-de-politie/
  2. Instagram: https://www.instagram.com/p/CPm7lUBg3O3/?utm_source=ig_web_copy_link
  3. : https://www.instagram.com/p/CPm7lUBg3O3/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
  4. Een bericht gedeeld door Yilmaz Uluçay (@wijkagent_yilmaz_presikhaaf): https://www.instagram.com/p/CPm7lUBg3O3/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
  5. namelijk op afspraak thuis : https://haberarnhem.nl/2021/05/26/tot-4-juni-kunnen-arnhemmers-wapens-inleveren-bij-de-politie/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2021/06/02/wijkagent-yilmaz-ruim-66-wapens-ingeleverd-tot-nu-toe/