Dankzij Arnhemse inleveractie zijn er minder gevaarlijke wapens in huis

Dankzij Arnhemse inleveractie zijn er minder gevaarlijke wapens in huis

Arnhemmers hebben massaal gehoord gegeven aan een wapen inleveractie, dat afgelopen week werd gehouden. In totaal zijn er 178 wapens ingeleverd door Arnhemmers die dat zonder enige vorm straf konden afgeven. Via een persbericht werd dit door de gemeente gedeeld. (foto: instagram)

Het gaat in totaal om 178 wapens waarvan ongeveer 60 gevaarlijke vuurwapens, waarvan 11 geweren en 8 handvuurwapens. Opvallend is ook hoe goed de wapens er nog uit zien, en al deze tijd bij mensen in huis is bewaard. De wapenexperts onder ons zien ook direct dat er wapens bij zitten die nogal wat kosten. Ook zijn er veel slag-, stoot, en steekwapens ingeleverd door burgers. Ook zijn er veel slag-, stoot, en steekwapens ingeleverd door burgers. Voor en foto van alle ingeleverde wapens kunt u hier klikken.

Advocaat gezocht voor uw zaak

Marcouch trots op Arnhemmers die wapens hebben ingeleverd

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Arnhem verdient een vervolg, want elk ingeleverde wapen maakt de stad veiliger, maar bovenal: bij veel meer Arnhemmers is het zaadje geplant die zullen kiezen voor een afslag naar een eerlijke en kansrijke toekomst in plaats van leven met schijnveiligheid en geweld. Maar opvoeders, blijf waakzaam – behoed uw zonen en dochters en meld wapens bij de politie, opdat we voorkomen dat ze worden gebruikt en levens nemen.”

Resultaat is overweldigend volgens teamchef Arnhem-Zuid

Erik Bomhof, teamchef Arnhem- Zuid: “Als we terugkijken op vorige week, kunnen we stellen dat het resultaat overweldigend is. Elke wapen van straat, is er één. We hebben de handen in één geslagen met als doel inwoners de mogelijkheid te geven om wapens in te leveren. We geven hiermee een signaal af over het gevaar dat wapenbezit en wapengebruik met zich mee kan brengen.’

ReactiesRelated Articles

Arnhemse bokstrainer treedt toe tot rijtje illustere namen

De Arnhemse bokstrainer Sayit Yanik treedt toe een rijtje met illustere namen. Reacties

Tijdschrift over afval scheiden in Arnhem blijft interessant

Het tweede nummer van ‘Aan de bak’, het tijdschrift over afval scheiden in Arnhem is alweer gepubliceerd. Voor de liefhebbers

Marcouch komt met een speciale Ramadan corona boodschap

Burgemeester Marcouch hecht veel waarde aan belangrijke dagen van Arnhemmers en niet-Arnhemmers. Je kunt veel van deze man vinden, maar