Interview Nazmiye Oral met Fortuyn werd een dag voor zijn moord uitgezonden

by AMS97531A123 | 16 juni 2021 11:29

De bekende Arnhemse schrijfster en actrice is niet zomaar een BN’er. Ondanks dat ze niet elke week in een serie speelt heeft ze wel degelijk veel bekendheid in het land als columniste en schrijfster. In 2002 was dat niet anders toen ze een interview had met Pim Fortuyn. De Turks-Nederlandse Nazmiye Oral heeft ook nog steeds een connectie met Arnhem waar ze nog altijd woont. (foto: youtube [1]screenshot)

Conflict met de gemeente of uw werkgever[2]

Toneelstuk met haar eigen moeder als afvallige dochter

Ondanks dat Oral (52) veel schrijft en acteert (laatste tijd wat minder) kennen mensen haar van haar scherpe uitlatingen over de Islam en haar eigen bevindingen over haar Turkse cultuur. Hier schrijft ze ook heel gemakkelijk over zonder zich ergens voor te schamen. Dit laat ze ook telkens blijken in haar optredens. Bijzonder was toen ze in 2015 op het podium stond met haar moeder, waar ze als afvallige dochter de confrontatie aanging met haar moeder. En heel Nederland mocht dan meekijken. Check de beelden [3]hiervan.

Interview met Pim Fortuyn werd een dag voor de moord uitgezonden

Wat heel veel mensen niet weten is dat Nazmiye Oral in 2002 ook een interview hield met Pim Fortuyn die een dag voor de moord, 5 mei 2002, werd uitgezonden. Als Fortuyn niet gedood zou zijn, had hij de Tweede Kamer verkiezingen gewonnen. Pim Fortyun legt din het interview onder andere uit waarom hij van mening is dat de Islam een achterlijke cultuur is. Fortyun raakte in een verhit debat met Nazmiye Oral, die toen ook alles durfde te zeggen. Oral werkte destijds voor het televisieprogramma De Dialoog van de Nederlandse Moslim Omroep. De beelden met een 19 jaar jongere Nazmiye Oral zijn is het kijken waard:

Endnotes:
  1. youtube : https://www.youtube.com/watch?v=orByoWUA93c
  2. Conflict met de gemeente of uw werkgever: https://haberarnhem.nl/2020/12/30/ozkara-advocaten-maakt-opvallende-naam-als-advocaat-bekend/
  3. beelden : https://www.youtube.com/watch?v=Kihe7qhXFuc

Source URL: https://haberarnhem.nl/2021/06/16/interview-nazmiye-oral-met-fortuyn-werd-een-dag-voor-zijn-moord-uitgezonden/