Wist je dat Vitesse onder 18 een Turks international heeft uit Arnhem?

by AMS97531A123 | 21 juli 2021 13:32

Veel voetballiefhebbers zijn niet op de hoogte van het feit dat Vitessse Onder 18 een geboren en getogen Arnhemmer heeft die ook voor het Turkse nationale elftal uitkomt. De 18-jarige Eray Sürül is een basisspeler bij het elftal van Theo Janssen en werd eind juni weer uitgenodigd voor het Turkse elftal. De Turkse internationals Onder 18 gingen op trainingskamp en de Arnhemmers was als enige uitgenodigd uit Nederland. (foto: Screenshot youtube[1])

60.000 anderen zien dit ook maandelijks[2]

Na Ümran Bozbıyık[3], heeft Vitesse weer eindelijk een Turkse Arnhemmer die alle papieren in orde heeft om voor het eerste elftal uit te komen. De inwoner uit de Arnhemse wijk Presikhaaf, speelde voordat hij naar Vitesse kwam bij ESA en is nu 7 seizoenen actief in de jeugd van Vitesse. En als aanvaller behoort hij tot een van de dragende spelers bij Vitesse Onder 18. Het is dus de vraag wanneer de Arnhemmer mag spelen in het eerste elftal van Vitesse.

Als je de laatste twee coronaseizoenen niet meetelt scoorde de Arnhemmer 73 doelpunten in 5 seizoenen voor diverse jeugdelftallen van Vitesse. De Arnhemmer is snel en ook sterk aan de bal en kan met twee voeten overweg. Veel Arnhemse voetballiefhebbers hopen dat ook eindelijk een Arnhemmer met Turkse roots doorbreekt naar het eerste elftal. Want volgens de redactie is dat tot op heden geen enkele jeugdspeler van Vitesse gelukt.

Endnotes:
  1. youtube: https://www.youtube.com/watch?v=MmPJh1SWHT4
  2. 60.000 anderen zien dit ook maandelijks: https://haberarnhem.nl/2020/12/30/ozkara-advocaten-maakt-opvallende-naam-als-advocaat-bekend/
  3. Ümran Bozbıyık: https://haberarnhem.nl/2019/01/26/arnhemmer-behoort-tot-een-van-de-beste-zaalkeepers-van-nederland/

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2021/07/21/wist-je-dat-vitesse-onder-18-een-turks-international-heeft-uit-arnhem/