Buren hebben niks gemerkt van illegale ‘flatkwekerij’

by AMS97531A123 | 2 augustus 2021 10:13

Een illegale hennepkwekerij is een ding, maar het in functie houden is toch net even moeilijker zou je zeggen. In de praktijk blijkt dat toch niet zo te zijn. Weer is een kwekerij ontdekt in het centrum van Arnhem. En niemand heeft er iets van gemerkt, totdat er geuroverlast was.

Zo is recent weer een illegale hennepkwekerij ontdekt aan de van Muijlwijkstraat in het centrum van Arnhem. Opvallend was dat het weer om een flatbewoning ging en dat de politie met undercovers op locatie was bij het ontmantelen. De pers was ook niet op de hoogte.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

De tweede kwekerij in korte tijd kwam als een verrassing en werd stil gehouden zonder al te veel politie op te roepen of de pers in te lichten. De redactie kreeg de foto’s binnen van de ontmanteling en de bevestiging dat het om ongeveer 300 plantjes ging. De bevestiging werd gedaan door agenten.

Het blijft vreemd hoe de woning is ingericht als kwekerij zonder dat dit iemand is opgevallen. Op de foto is goed te zien hoeveel apparaten bij de ontmanteling naar buiten zijn gehaald. Het bedrijf die dit vaker doet in de regio was er volgens lokale bronnen druk mee.

Ook waren er geen verdachten omdat de woning via allerlei constructies door iemand was gehuurd. De eigenaar van de locatie kan in dit soort gevallen niet aangesproken worden als verdachte, omdat in Arnhem anders ook Portaal en Volkshuisvesting regelmatig verdacht zouden kunnen zijn omdat ze woningen verhuren waar ook weleens gekweekt wordt.

Source URL: https://haberarnhem.nl/2021/08/02/buren-hebben-niks-gemerkt-van-illegale-flatkwekerij/