8 Turkse mannen onterecht in gevangenis voor Arnhemse villamoord?

8 Turkse mannen onterecht in gevangenis voor Arnhemse villamoord?

Er is nog hoop! De mannen die veroordeeld werden voor de ‘Arnhemse Villamoord krijgen mogelijk na jaren eerherstel. Dit blijkt uit diverse bronnen en een nieuwe documentaireserie over ‘de Arnhemse villamoord’. De advocaat van zeker zes verdachten, Paul Acda, gaat weer een poging doen. Om na jaren aan te tonen dat deze acht Turkse mannen niet betrokken zijn geweest bij de moord. (foto: screenshot youtube)

63-jarige inwoonster Arnhemse villa komt om het leven

Op 2 september 1998 kwam de 63-jarige bewoonster van de villa om het leven. Een andere dame die daar ook op dat moment was raakte gewond. In deze nieuwe KRO-NCRV documentaireserie blijkt dat de politie veel informatie heeft verzwegen van de rechter. Ook blijkt dat de agenten niet per toeval zijn gekomen op de namen van de negen verdachten. Een verdachte was niet Turks, alle andere acht waren Turks en spraken gebrekkig Nederlands. Overigens blijkt uit reacties van deskundigen dat er heel veel niet klopt aan de vastlegging door de politie. De verklaring van de enige getuige, die ook op dat moment in de Arnhemse villa was, zit vol met raadsels.

Mogelijk grootste rechterlijke dwaling ooit in Nederland

Het gaat om een complexe zaak en mogelijk om de grootste rechterlijke dwaling in Nederland ooit. Negen mannen werden veroordeeld voor de moord op een 63-jarige Arnhemse . Terwijl deze Turkse mannen geen enkele link hadden met de vrouw of de locatie. De mannen zijn destijds aangehouden naar aanleiding van een valse verklaring. En dit kwam door een valse bekentenis na een verhoor van wekenlang.

advocaat arnhem advocaat amsterdam

Valse bekentenis pas ontdekt na bekijken alle beelden van verhoor

De valse bekentenis is veel later ontdekt door advocaat Paul Acda. Hij had namelijk al die verhoren minuut voor minuut bekeken. Op die beelden zag hij hoe een van de verdachten door agenten onder druk werd gezet. Opvallend is de naam van teamleider Ad Baars die verantwoordelijk was voor het onder druk zetten van deze verdachten om zo de roofmoord op te lossen. Kort daarvoor was deze teamleider ook betrokken bij de Puttense moordzaak (1995), waarbij twee verdachten 10 jaar celstraf kregen. De daadwerkelijke moordenaar werd pas in 2008 opgepakt.

Documentaireserie Arnhemse #villamoord is een heuse thriller

In de documentaireserie (seizoen 2) komt er zoveel nieuws aan bod dat je je zorgen gaat maken om politieverhoren, bewijsmateriaal wat er niet is en rechters die dossiers niet volledig doornemen. Omer. A ging automerken en autokleuren verzinnen om de rechercheurs tevreden te houden. Ze moesten en zouden een blauwe Volkswagen uit zijn mond horen. Die hamerden destijds op bepaalde informatie omdat zo vast te leggen in een proces-verbaal.

Klik op onderstaande link voor de documentaireserie over de mogelijk grootste gerechtelijke dwaling in de Nederlandse geschiedenis, die in de volksmond De Arnhemse #villamoord is gaan heten.

KRO-NCRV Arnhemse Villamoord documentaireserie (<- HIER KLIKKEN)Related Articles

VIDEO Turkse psychologe laat zien hoe je het niet oplost!

De camerabeelden laten zien hoe psychologe Tulay een einde aan haar leven maakt.

BEELDEN Marokkaan Rachid legt uit waarom PVV’ers eigenlijk gelijk hebben

Grafisch Ontwerper Rachid Ain Zohra uit Utrecht heeft eergisteren zijn mening gedeeld over PVV-stemmers en de leider van de extreem

Rapper Boef bedankt Uğur Yıldırım na 14 jaar

Ugur Yildirim krijgt na 14 jaar alsnog een bedankje van rapper Boef. De bekende rapper Boef bedankte de voormalige vrijetrappen

Geverifieerd door MonsterInsights