Klein Istanbul in Arnhem krijgt unieke Chee Keufte winkel

Klein Istanbul in Arnhem krijgt unieke Chee Keufte winkel

Eindelijk geen nieuwe kapsalon of een telefoonzaak aan de hommelstraat in Arnhem. Een van de bekendste winkelstraten van de Gelderse hoofdstad, na de steenstraat, krijgt een speciaalzaak dat alleen Chee Keufte gaat verkopen. Hiermee komt er een Turkse speciaalzaak bij waar velen al lang op zitten te wachten. (foto: HAS Antep Çiğköfte)

100% vegan Çiğ köfte (Chee Keufte)

Çiğ köfte (leest het als Chee Keufte) wordt vaak als snack of als lunch gegeten. En betekent letterlijk ‘rauwe köfte’. Voorheen werd het met alleen rauwe vlees gemaakt. Maar sinds een paar jaar is dat overal verboden waardoor het alleen vegetarisch geleverd wordt. Het heeft een bijzondere culinaire smaak en komt van oorsprong uit het Oosten van Turkije (Gaziantep). Het is ook niet te vergelijken met een oer-Hollands product. Zie filmpje hieronder voor een beeld.

advocaat amsterdam advocaat arnhem

Derde locatie voor Has Antep in Gelderland

Has Antep Çiğ köfte opent binnenkort een nieuwe winkel in Arnhem. Het bedrijf heeft al een vestiging in Apeldoorn en een productielocatie in Dieren. Via social media werd dit openbaar gemaakt. De redactie van HaberArnhem ontdekte dat het gaat om de locatie naast de barber. Een paar deuren verderop bij Bakkerij Divan. De contracten zouden inmiddels ook al getekend zijn.

Bekende Arnhemse ondernemer ziet kansen

De eigenaar die een deal heeft gesloten met Has Antep Çiğ köfte is volgens bronnen uit de straat een bekende Arnhemse ondernemer. ‘Hij ziet kansen aan de hommelstraat. Er is al veel traffic in de straat. Mede omdat de straat door velen als klein Istanbul wordt beschouwd vanwege de vele Turkse winkels en de gastvrijheid zoals we dat kennen van Istanbul.’ Wanneer de exacte opening is, is niet bekend.

ReactiesRelated Articles

Turkse supermarkt komt weer met spotgoedkope aanbiedingen

De bekende Turkse supermarkt Lale uit Ede is donderdag 18 mei begonnen met spotgoedkope acties om klanten te lokken. Het

Twee ‘slimme’ 14-jarige pizzabestellers betalen met vals geld

Zaterdagmiddag 16 juli dachten twee 14-jarige jongen ‘geld te verdienen’ door een bestelling bij een pizzeria te plaatsen. Reacties

VN-gezant Sigrid Kaag op Conferentie ‘Bridge to the Future’

Op vrijdag 18 september vindt de 10e editie van de jaarlijkse Conferentie Bridge to the Future plaats. Tijdens de bijeenkomst