Klein Istanbul in Arnhem krijgt unieke Chee Keufte winkel

Klein Istanbul in Arnhem krijgt unieke Chee Keufte winkel

Eindelijk geen nieuwe kapsalon of een telefoonzaak aan de hommelstraat in Arnhem. Een van de bekendste winkelstraten van de Gelderse hoofdstad, na de steenstraat, krijgt een speciaalzaak dat alleen Chee Keufte gaat verkopen. Hiermee komt er een Turkse speciaalzaak bij waar velen al lang op zitten te wachten. (foto: HAS Antep Çiğköfte)

100% vegan Çiğ köfte (Chee Keufte)

Çiğ köfte (leest het als Chee Keufte) wordt vaak als snack of als lunch gegeten. En betekent letterlijk ‘rauwe köfte’. Voorheen werd het met alleen rauwe vlees gemaakt. Maar sinds een paar jaar is dat overal verboden waardoor het alleen vegetarisch geleverd wordt. Het heeft een bijzondere culinaire smaak en komt van oorsprong uit het Oosten van Turkije (Gaziantep). Het is ook niet te vergelijken met een oer-Hollands product. Zie filmpje hieronder voor een beeld.

advocaat amsterdam advocaat arnhem

Derde locatie voor Has Antep in Gelderland

Has Antep Çiğ köfte opent binnenkort een nieuwe winkel in Arnhem. Het bedrijf heeft al een vestiging in Apeldoorn en een productielocatie in Dieren. Via social media werd dit openbaar gemaakt. De redactie van HaberArnhem ontdekte dat het gaat om de locatie naast de barber. Een paar deuren verderop bij Bakkerij Divan. De contracten zouden inmiddels ook al getekend zijn.

Bekende Arnhemse ondernemer ziet kansen

De eigenaar die een deal heeft gesloten met Has Antep Çiğ köfte is volgens bronnen uit de straat een bekende Arnhemse ondernemer. ‘Hij ziet kansen aan de hommelstraat. Er is al veel traffic in de straat. Mede omdat de straat door velen als klein Istanbul wordt beschouwd vanwege de vele Turkse winkels en de gastvrijheid zoals we dat kennen van Istanbul.’ Wanneer de exacte opening is, is niet bekend.

ReactiesRelated Articles

Arnhem krijgt eindelijk een echte Kumpir-zaak

Het is zover volgens houvanArnhem.nl. In een artikel van nieuwswebsite Hou Van Arnhem is te lezen dat Mr. Kumpir een

VIDEO Overvaller Esso Velp bij pizzeria Velp, Eigenaar spreekt erover

Gisteren heeft er een overval plaatsgevonden op het tank station Esso in Velp. Reacties

VIDEO De nachtmerrie van elke docent, wat zou jij doen?

Voor veel mensen lijkt het heel gewoon en makkelijk om een klas vol pubers onder controle te houden. Reacties