Turkse verdachten villamoord in Arnhem genaaid met fakebewijs

Turkse verdachten villamoord in Arnhem genaaid met fakebewijs

Aflevering twee van seizoen 2 van de Arnhemse villamoord maakt het nog duidelijker dat er geknoeid is met bewijsmateriaal. Bewijsmateriaal dat nodig was om negen verdachten jarenlang in de cel te stoppen. Van de negen verdachten waren er acht met een Turkse nationaliteit. Dat maakt het verhaal dan ook nog erger, omdat men bewust op zoek ging naar ‘kandidaten’. (foto: screenshot youtube)

Bewoonster Arnhemse villa om het leven door geweld

Om uw geheugen een beetje op te frissen leggen we in het kort uit wat er gebeurde op 2 september 1998. Een bewoonster van de villa in Arnhem kwam om het leven tijdens een ‘overval’. Of het om een overval gaat is nog steeds niet duidelijk omdat de verdachten die zijn opgepakt niets te maken hebben met de moord laat staan overval. Met vreemde onderzoeksmethodieken en verhoortechnieken kwam de politie uiteindelijk bij negen verdachten.

advocaat amsterdam advocaat arnhem

Verdachte legt onder druk vals bekentenis af

Omdat een verdachte (Omer) onder druk van rechercheurs namen heeft genoemd zijn al deze mannen gearresteerd en voor jaren vast gezet. Een van de verdachten heeft zelfs zelfmoord gepleegd. Als Omer geen namen zou noemen of niet akkoord zou gaan met een verklaring zou hij ook twaalf jaar moeten zitten. Geen van de verdachten was betrokken bij de moord. Omer heeft inmiddels zijn verklaring ingetrokken en uitgelegd dat hij dit om zijn eigen leven te redden.

Informatie bewust niet met rechters gedeeld

In aflevering twee van seizoen twee (gewoon te zien via NPO) blijkt ook dat het OM informatie heeft achtergelaten van de rechters. Zo is niet bekend hoe men aan de ‘embargo-informatie’ kwam en wie nu als eerste de namen heeft genoemd van deze Turkse verdachten. Opvallend is de rol van brigadier Henk Evers die in vertrouwen namen heeft doorgegeven aan zijn teamchef die dit weer gebruikte in het onderzoek van de villamoord. De aflevering gaat voornamelijk over informatie die verkregen is via informaten. Vaak waren deze informanten verslaafd aan drugs of werkten ze in de prostitutie. Via de politie kregen deze mensen dan geld of drugs voor informatie die ze gaven.

Dat deze Turkse mannen onterecht jarenlang vast hebben gezeten is nu wel duidelijk. Mocht je nog twijfels hebben? Lees dan eerst hoe deze mannen onterecht werden opgepakt en veroordeeld. De advocaat van de heren en de heren zelf zijn nu bezig met eerherstel en proberen hun naam te zuiveren nu blijkt dat de politie alles behalve correct heeft gehandeld.Related Articles

Extra geld voor Arnhemmers die getroffen zijn door corona

Inwoners van Arnhem die opeens te maken hebben met een sterke inkomensdaling kunnen extra geld krijgen van de gemeente Arnhem.

VIDEO Amateurovervaller probeert snackbar in Presikhaaf leeg te plunderen

Op donderdag 24 mei rond half twaalf ’s avonds komt een man een snackbar aan de Honigkamp in Presikhaaf binnen.

Grote kerk in Klarendal ook verkocht voor nieuwbouw woningen

ARNHEM – De rijksmonumentale Sint Jan de Doperkerk, daterend uit 1896, gelegen aan de Verlengde Hoflaan 74 in Arnhem, is

Geverifieerd door MonsterInsights