Politie geschrokken naar aanleiding van beschuldigingen in Arnhemse villamoord

Politie geschrokken naar aanleiding van beschuldigingen in Arnhemse villamoord

De Politie in Oost-Nederland is geschrokken van de recente uitzendingen van KRO-NCRV over de Arnhemse villamoord, aldus een verklaring van de politie. Hierbij wordt het handelen van de politie ter discussie gesteld vanwege de vreemde manier van ondervragingen.

Negen verdachten hebben niets te maken met de moord

Heel gek is dat niet, omdat de politie negen verdachten (waarvan acht Turkse verdachten) heeft aangehouden die niets te maken met de moord of beroving blijkt uit diverse bronnen. Een Arnhemse verdachte heeft destijds zelfmoord gepleegd omdat hij het niet meer aan kon. Uit beelden blijkt hoe heftig de verhoren zijn van de verdachten. Ook wordt duidelijk dat de verdachten onder druk worden gezet en zomaar dingen roepen die niet kloppen.

In de persverklaring van de Politie lezen we verder: ‘In de documentaireserie wordt getwijfeld aan de professionaliteit en integriteit van de politiemedewerkers en de officier van justitie die destijds betrokken zijn geweest bij het onderzoek. Deze zaak heeft geleid tot veroordelingen tot lange gevangenisstraffen met grote impact op betrokkenen.’

Politie staat zwaar onder druk vanwege vreemde manier van verhoren

De politie is natuurlijk zwaar onder druk gezet nu bekend is geworden hoe de verhoren van de Turkse mannen heeft plaatsgevonden. Uit de videobeelden van de verhoren is gebleken dat de mannen niets te maken hadden met de moord en totaal geen informatie hadden over de locatie of andere verdachten. Nadat Omer. A onder druk werd gezet met jarenlange gevangenisstraf kwam hij met valse bekentenissen. Dit is ook duidelijk te zien op de videobeelden die urenlang bekeken zijn door advocaat Paul Acda. Acda is advocaat van een meerderheid van de verdachten.

Aantijgingen moeten serieus worden onderzocht

Het vertrouwen van de politie heeft hiermee een enorme deuk gekregen. En daar heeft de politie veel last van, nu de documentaire van KRO-NCRV veel stof heeft laten opwaaien. ‘Burgers moeten kunnen vertrouwen op de integriteit van de politie. Het is van belang dat genoemde – serieuze – aantijgingen zorgvuldig worden onderzocht. Hiervoor zijn verschillende opties overwogen. Uitkomst hiervan is dat het aangekondigde herzieningsverzoek de enige juiste manier is om hier goed onderzoek naar te laten doen.’

Ook zal de politie desgevraagd alle medewerking geven aan het herzieningsverzoek.

advocaat arnhem advocaat amsterdam

ReactiesRelated Articles

Pestvlogger Keizer Enzo gaat soms te ver met zijn video’s

De bekende pest- en of treitervlogger Keizer Enzo trekt veel aandacht met zijn bijzondere vlogs die hij regelmatig deelt, als

De Kansenfabriek: ‘In Arnhem zijn er veel kansen’

Als Kansenmakelaar ben ik drukdoende om Kansen te creëren voor mensen die ondersteuning nodig hebben op allerlei gebieden, omdat ze

Ahmet Köylü gaat ook studeren in Istanbul

Ahmet Köylü is zaterdag vertrokken naar Istanbul voor een Engelstalige opleiding aan de Istanbul Aydin University. De geboren Arnhemmer was