Woning in miljonairswijk direct op slot door burgemeester Marcouch

Woning in miljonairswijk direct op slot door burgemeester Marcouch

Burgemeester Marcouch heeft 48 uur geleden een woning aan de Van Goghstraat in Arnhem per direct gesloten. Een bizarre ontdekking in de rijkste wijk van Arnhem leidde tot deze sluiting. De woning aan de Van Goghstraat zat namelijk vol met hennepplantjes. Dit zag niemand op de Hoogkamp natuurlijk aankomen, daarom was het ook zo vreemd voor veel wijkbewoners. (foto: Van Goghstraat)

De woning werd niet bewoond en zat helemaal vol met hennep. De persafdeling van de gemeente bracht het nieuws naar buiten. Er is geen verdachte opgepakt, voor zover bekend. Ook is niet duidelijk of de pandeigenaar een rol had in deze illegale kwekerij. De woning was dan wel niet bewoond, maar toch zou er leven in de brouwerij moeten zijn omdat de plantjes niet vanzelf daar zijn neergelegd.

In totaal 300 plantjes in drie ruimten

In de woning waren in totaal rond de 300 plantjes, op drie aparte ruimten. Omdat de installatie minder professioneel was is er waterlekkage ontstaan. Dit in combinatie met gesleutel in de meterkast zorgde voor een gevaarlijke situatie voor alle omwonenden. Marcouch heeft de woning direct gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet.

advocaat arnhem advocaat amsterdam

Gemeente roept iedereen op om altijd waakzaam te zijn

De gemeente en de politie doen al geruime tijd oproep aan Arnhemmers om melding te maken. Vooral wanneer er een vreemde geur is of gesloten gordijnen. Ook knipperende lichten en veel condens aan de ramen zou kunnen duiden op een illegale kwekerij in uw straat. U moet er wel vrij zeker van zijn, omdat het ook nog wel eens voorkomt dat een melding onterecht is. Dit bleek afgelopen week het geval te zijn bij een gezin in Malburgen. De politie kwam daar net even te vaak langs, terwijl er geen sprake was van een illegale kwekerij.

Deze kwekerijen zin een groot gevaar voor de openbare orde

Marcouch zelf reageert als volgt: ‘Deze kwekerijen zijn een groot gevaar voor de openbare orde en veiligheid in onze stad: wateroverlast, brandgevaar en de aanloop van ongure figuren, bovenal is het vaak een broeinest voor georganiseerde criminaliteit. Een verkeerd voorbeeld voor de Arnhemse kinderen en jongeren, die iedere kans op een eerlijk leven verdienen, zonder de valse verleidingen van drugscriminaliteit om de hoek. Verhuurders en pandeigenaren, ook aan u de oproep: wees alert en controleer uw panden. U kunt het verschil maken!’

ReactiesRelated Articles

Mert Markt komt met verrassende openingsaanbieding

De Arnhemse Supermarkt Mert opent aanstaande vrijdag 24 juli de deuren van de grootste etnische supermarkt van Nederland. De officiële

VIDEO Mr. Bean als Pokemon Go speler

Mr. Bean als Pokémon Go speler door het leven. Reacties

Willemstunnel wordt grondig schoongemaakt

De Willemstunnel in het centrum van Arnhem is sinds 5 augustus gesloten voor al het verkeer. Reacties