Wijkagent maakt bekend waarom elektrische step direct in beslag is genomen

Wijkagent maakt bekend waarom elektrische step direct in beslag is genomen

Je ziet de elektrische steps steeds vaker op Arnhemse wegen. Of het om een Airwheel gaat of een elektrische fiets, ze rijden steeds vaker langs. Simpelweg omdat ze overal te koop zijn en makkelijk te bestellen zijn. Niet iedereen schijnt te weten dat gebruik illegaal is. (foto: wijkagent geitenkamp eric/insta)

Elektrische (loop)fiets per direct in beslag genomen

De wijkagent van de Arnhemse wijk Geitenkamp heeft gisteren een elektrische step ‘loopfiets’ in beslag genomen. Deze elektrische loopfiets had geen typegoedkeuring en was dus niet toegelaten tot de openbare weg. Hierdoor valt deze dan ook in de categorie bijzondere bromfiets. De mevrouw in kwestie was natuurlijk niet happy en deed afstand van de elektrische loopfiets.

advocaat arnhem advocaat amsterdam

De laatste tijd veel elektrische fiets op de openbare weg

De agenten treffen de laatste tijd regelmatig elektrische steps of elektrische voertuigen aan die niet zijn toegelaten tot de openbare weg omdat deze geen typegoedkeuring hebben. Als dit dan niet het geval is mag je er dus officieel niet mee op de openbare weg. In de tuin, eigen wandelpad naar je schuur of prive-terrein is weer een ander verhaal.

De dame in kwestie kreeg geen boete maar een waarschuwing en kon dus nog redelijk vrolijk naar huis lopen. De elektrische loopfiets werd namelijk in beslag genomen.

ReactiesRelated Articles

Buitenlandse modejournalisten op bezoek

Op woensdag 15 april werd Arnhem bezocht door een groep internationale journalisten. Zij waren afkomstig uit landen als Italië, India,

Hakan Ardıc beste Turkse biljarter van Arnhem en omgeving

Hakan Ardıc is zondag gekroond tot de beste biljarter van Arnhem en omgeving. De ervaren biljarter won het toernooi dat

Beelden zeer geslaagde Culturele dag Moskee Dieren, Consulaat Zafer Ates bezoekt Dieren

Gisteren heeft de Moskee in Dieren een culturele dag vooriedereen georganiseerd. Op deze dag zijn heel veel culturen bijeen gekomen.