Wijkagent maakt bekend waarom elektrische step direct in beslag is genomen

by AMS97531A123 | 22 september 2021 10:57

Je ziet de elektrische steps steeds vaker op Arnhemse wegen. Of het om een Airwheel gaat of een elektrische fiets, ze rijden steeds vaker langs. Simpelweg omdat ze overal te koop zijn en makkelijk te bestellen zijn. Niet iedereen schijnt te weten dat gebruik illegaal is. (foto: wijkagent geitenkamp eric/insta)

Elektrische (loop)fiets per direct in beslag genomen

De wijkagent van de Arnhemse wijk Geitenkamp heeft gisteren een elektrische step ‘loopfiets’ in beslag genomen. Deze elektrische loopfiets had geen typegoedkeuring en was dus niet toegelaten tot de openbare weg. Hierdoor valt deze dan ook in de categorie bijzondere bromfiets. De mevrouw in kwestie was natuurlijk niet happy en deed afstand van de elektrische loopfiets.

advocaat arnhem advocaat amsterdam[1]

De laatste tijd veel elektrische fiets op de openbare weg

De agenten treffen de laatste tijd regelmatig elektrische steps of elektrische voertuigen aan die niet zijn toegelaten tot de openbare weg omdat deze geen typegoedkeuring hebben. Als dit dan niet het geval is mag je er dus officieel niet mee op de openbare weg. In de tuin, eigen wandelpad naar je schuur of prive-terrein is weer een ander verhaal.

De dame in kwestie kreeg geen boete maar een waarschuwing en kon dus nog redelijk vrolijk naar huis lopen. De elektrische loopfiets werd namelijk in beslag genomen.

Endnotes:
  1. advocaat arnhem advocaat amsterdam: https://haberarnhem.nl/2019/05/09/advocaat-ozkara-je-mag-geen-onderscheid-maken-tussen-turkse-burgers-en-eu-burgers/

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2021/09/22/wijkagent-maakt-bekend-waarom-elektrische-step-direct-in-beslag-is-genomen/