Arnhem stroomt vol met 900 Engelse fans

by AMS97531A123 | 19 oktober 2021 12:35

Arnhem stroomt deze dagen vol met Engelse fans die naar de uitwedstrijd tegen Vitesse gaan komen. Naar verwachting gaat het om ongeveer 900 Engelse fans. (Foto: HaberArnhem.nl)

Gemeente heeft maatregelen genomen
De gemeente heeft maatregelen genomen in en buiten de stadion om de Engelsen zo goed mogelijk te ontvangen. Hieronder meer informatie over. Marcouch heet de fans van Tottenham Hotspur in ieder geval welkom: ‘De warme band tussen Arnhem en Engeland gaat al vele jaren terug. Zij ontstond maar liefst 77 jaar geleden, tijdens Operation Market Garden, toen wij schouder aan schouder streden voor de vrijheid van Arnhem, Nederland en Europa. Laten wij als Arnhemmers de fans van Tottenham HotspurĀ een warm welkom heten op deze dag, waarbij zowel voetbal als vriendschap centraal staan.’

Speciale meetingpoint voor Engelse fans
Aan de Rijnkade komt er een speciae meetingpoint voor de Engelse fans. Aan de voet van de iconische John Frostbrug. Met extra bussen en treinen zullen de Engelse supporters om naar het Gelredome te brengen. De gemeente gaat ook extra horecastewards inzetten om alles in goede banen te leiden.

Er is geen alcoholverbod, nog niet in iedergeval. De Engelse fans hebben een reputatie in Europa die alles behalve positief is. Na de heftige rellen in Nijmegen tussen NEC fans en de politie is het waarschijnlijk dat Arnhem meer maatregelen neemt om eventuele escalaties en supportersgeweld te voorkomen.

Vitesse speelt donderdagavond in een uitverkochte Gelredome tegen Tottenham Hotspur.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Source URL: https://haberarnhem.nl/2021/10/19/arnhem-stroomt-vol-met-900-engelse-fans/