Kelder cafetaria zat bijna vol met 500 hennepplanten

Kelder cafetaria zat bijna vol met 500 hennepplanten

Burgemeester Marcouch heeft iets bijzonders gedaan in Arnhem door voor het eerst hennepkwekerijen te sluiten die nog in aanbouw waren. Hij maakte gebruik van de Opiumwet en en nieuwe bevoegdheid om panden te sluiten om voorbereidende handelingen tegen te gaan. (foto: archief)

Spullen voor twee grote hennepkwekerijen aanwezig in panden

In de panden aan de Hafkortlaan en Brouwerijweg zijn spullen voor twee grote hennepkwekerijen in aanbouw gevonden. De sluiting van beide panden hebben niets met elkaar te maken. Aan de Hakfortlaan ging het om een woning waar niet werd gewoond, wel waren er signalen van eerdere oogsten. In het pand aan de Brouwerijweg in Arnhem vond de politie een hennepkwekerij in aanbouw voor 500 planten.

advocaat arnhem advocaat amsterdam (ads)

Cafetaria was al eerder dicht vanwege deze ontdekking

Het gehele pand is inmiddels gesloten volgens de gemeente. Volgens een oplettende inwoner was de cafetaria al begin oktober gesloten. Toen hing er namelijk een bord van de politie over een ontmantelde kwekerij. Waarom dan pas nu naar buiten komt dat het gele pand is gesloten is niet bekend gemaakt.

Marcouch: ”En dan de drugsdealers op de stoep….”

Burgemeester Marcouch greep natuurlijk niet zomaar in. ”Als we nu niet sluiten, zit de straat hier over een paar weken al met 1500 hennepplanten, met alle risico‚Äôs voor brand, ontploffingen en wateroverlast erbij. En dan de drugsdealers op de stoep en de ellende van criminele uitbuiting voor de deur, eerst komen ze de oogst rippen en vervolgens de kwekers chanteren dat de beloofde oogst uitblijft. Dat gaan we allemaal smoren in de kiem.”

Beide hennepkwekerijen in aanbouw waren niet door pro’s gemaakt omdat er brandgevaar zou zijn. Bij de cafetaria was het zelfs zo erg dat omwonenden in gevaar en klanten in gevaar waren.

ReactiesRelated Articles

Dode man aangetroffen op Hommelseweg in Arnhem

Vannacht werd weer een lichaam gevonden aan de Hommelsweg in Arnhem. Een voorbijganger ontdekte rond 02.00 uur in de nacht

Turkse groenteboer in Klarendal opent ook vestiging in Arnhem-Zuid

Yollarbasi Market uit Klarendal opent ook een vestiging in de Arnhemse nieuwbouwwijk Schuytgraaf. Eerder lekte al uit dat familie Kutuk

‘Turkse broodjesketen Simit Sarayi opent vestiging in Arnhem’

Arnhem krijgt eindelijk ook een Simit Sarayi in de stad. De Turkse broodjesketen is bezig met het openen van 200