Direct een taakstraf van 120 uur als je een nitraat bij je hebt

Direct een taakstraf van 120 uur als je een nitraat bij je hebt

De politie en het OM waarschuwen voor straffen wanneer iemand zwaar vuurwerk bij zich draagt of daarmee wordt gezien door de politie. De straffen zijn veel zwaarder dan jaren geleden, vooral omdat politie ook vaker bekogeld wordt met zwaar vuurwerk. (foto: screenshot youtube)

Een cobra of nitraat is al zwaar vuurwerk

Heb je bijvoorbeeld 1 cobra of een nitraat bij je dan kun je een taakstraf van 120 uur verwachten als dit je eerste keer is. Maar is dit niet de eerste keer en heb je vaker zwaar vuurwerk bij je gehad dan mag je rekening houden met een gevangenisstraf van 3 tot 6 maanden. De politie maakt zich steeds vaker zorgen om jongeren die met gevaarlijk vuurwerk rondlopen.

advocaat Arnhem (50.000 anderen zien dit ook)

Politie werd bekogeld met zwaar vuurwerk

Bij een van de demonstratie in Arnhem van een paar dagen geleden heeft een agent gehoorschade opgelopen. Ook is er een dienstvoertuig beschadigd nadat agenten en politievoertuigen bekogeld werden met zwaar vuurwerk. De politie is niet altijd standaard voorbereid op dit soort gevaarlijke ‘bommen’ die zomaar gegooid worden tijdens demonstraties.

ReactiesRelated Articles

18e Stratenvolleybaltoernooi wordt gehouden in Rijkerswoerd

Op 24 september zal in sporthal Rijkerswoerd het 18e Stratenvolleybaltoernooi gehouden van 11:00 tot 16:00 uur. het toernooi is voor

Max is de vriendelijkste pakketbezorger van Arnhem

De bewoners van de Arnhemse wijk Sint Maarten en Sonsbeekkwartier hebben een ode gebracht aan de bekendste pakketbezorger van Arnhem,

PvdD en D66 stellen vragen over aanwezigheid van kamelen bij festival ‘Arnhem proeft’

Verbazing over kamelen bij festival ‘Arnhem proeft’ Uit getuigenverslagen hebben D66 en de Partij voor de Dieren begrepen dat er