Direct een taakstraf van 120 uur als je een nitraat bij je hebt

by AMS97531A123 | 27 november 2021 15:21

De politie en het OM waarschuwen voor straffen wanneer iemand zwaar vuurwerk bij zich draagt of daarmee wordt gezien door de politie. De straffen zijn veel zwaarder dan jaren geleden, vooral omdat politie ook vaker bekogeld wordt met zwaar vuurwerk. (foto: screenshot youtube)

Een cobra of nitraat is al zwaar vuurwerk

Heb je bijvoorbeeld 1 cobra of een nitraat bij je dan kun je een taakstraf van 120 uur verwachten als dit je eerste keer is. Maar is dit niet de eerste keer en heb je vaker zwaar vuurwerk bij je gehad dan mag je rekening houden met een gevangenisstraf van 3 tot 6 maanden. De politie maakt zich steeds vaker zorgen om jongeren die met gevaarlijk vuurwerk rondlopen.

advocaat Arnhem (50.000 anderen zien dit ook)[1]

Politie werd bekogeld met zwaar vuurwerk

Bij een van de demonstratie in Arnhem van een paar dagen geleden heeft een agent gehoorschade opgelopen. Ook is er een dienstvoertuig beschadigd nadat agenten en politievoertuigen bekogeld werden met zwaar vuurwerk. De politie is niet altijd standaard voorbereid op dit soort gevaarlijke ‘bommen’ die zomaar gegooid worden tijdens demonstraties.

Endnotes:
  1. advocaat Arnhem (50.000 anderen zien dit ook): https://haberarnhem.nl/2019/05/09/advocaat-ozkara-je-mag-geen-onderscheid-maken-tussen-turkse-burgers-en-eu-burgers/

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2021/11/27/direct-een-taakstraf-van-120-uur-als-je-een-nitraat-bij-je-hebt/