BIJ1 meldt zich voor de gemeenteraad Arnhem

BIJ1 meldt zich voor de gemeenteraad Arnhem

BIJ1 doet ook in Arnhem mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Dat maakte de lokale afdeling van de partij bekend. De partij gaat zich in Arnhem ook mengen voor een strijd om een zetel in de gemeenteraad van Arnhem.

29-jarige Chaouni gaat de partij leiden in Arnhem

De 29-jarige Hazar Chaouni zal de partij gaan leiden in Arnhem. Te vaak vindt zij, wordt Bij1 gezien als een one-issuepartij die zich alleen bezig houdt met Keti Koti en de discussie rond zwarte piet. Het tegendeel is waar. ”Natuurlijk zijn antiracisme, dekolonisatie en gelijke rechten voor iedereen belangrijke beginselen. Maar de vertaling daarvan strekt zich uit over heel veel (gemeentelijke) terreinen. Ongelijkheid raakt aan armoede.¬† Maar liefst 8% van de Arnhemmers leeft in armoede. Bij1 wil dan ook de Gelrepas in de oude vorm teruggeven aan de inwoners van Arnhem.”

”Ook klimaatverandering is een belangrijk punt en als onderdeel daarvan het voorkomen van wat ”energiearmoede” wordt genoemd: het nemen van maatregelen die het energieverbruik en de daarmee verbonden steeds hoger wordende kosten tegengaan is alleen betaalbaar voor welgestelde inwoners. ”, aldus Chaouni.

BIJ1 is op dit moment niet actief in de gemeenteraad van Arnhem en doet voor in 2022 voor het eerst mee in de Gelderse hoofdstad.

ReactiesRelated Articles

Arnhem verbiedt oplaten ballonnen

Arnhem gaat het oplaten van ballonnen bij evenementen verbieden. De Partij voor de Dieren heeft gisteren een motie ingediend om

DENK doet in Arnhem mee aan gemeenteraadsverkiezingen

In maart 2018 zal DENK voor 99,8% deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem. Bronnen dichtbij de partij en ‘zusterpartij’ ¬†Verenigd

VIDEO DENK Verenigd Arnhem veegt straten schoon in het Broek

De politieke partij DENK Verenigd Arnhem ging op 1 januari de straten op om in de Arnhemse wijk Het Broek