BIJ1 meldt zich voor de gemeenteraad Arnhem

BIJ1 meldt zich voor de gemeenteraad Arnhem

BIJ1 doet ook in Arnhem mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Dat maakte de lokale afdeling van de partij bekend. De partij gaat zich in Arnhem ook mengen voor een strijd om een zetel in de gemeenteraad van Arnhem.

29-jarige Chaouni gaat de partij leiden in Arnhem

De 29-jarige Hazar Chaouni zal de partij gaan leiden in Arnhem. Te vaak vindt zij, wordt Bij1 gezien als een one-issuepartij die zich alleen bezig houdt met Keti Koti en de discussie rond zwarte piet. Het tegendeel is waar. ”Natuurlijk zijn antiracisme, dekolonisatie en gelijke rechten voor iedereen belangrijke beginselen. Maar de vertaling daarvan strekt zich uit over heel veel (gemeentelijke) terreinen. Ongelijkheid raakt aan armoede.  Maar liefst 8% van de Arnhemmers leeft in armoede. Bij1 wil dan ook de Gelrepas in de oude vorm teruggeven aan de inwoners van Arnhem.”

”Ook klimaatverandering is een belangrijk punt en als onderdeel daarvan het voorkomen van wat ”energiearmoede” wordt genoemd: het nemen van maatregelen die het energieverbruik en de daarmee verbonden steeds hoger wordende kosten tegengaan is alleen betaalbaar voor welgestelde inwoners. ”, aldus Chaouni.

BIJ1 is op dit moment niet actief in de gemeenteraad van Arnhem en doet voor in 2022 voor het eerst mee in de Gelderse hoofdstad.

ReactiesRelated Articles

Gemeente Arnhem laks met veiligheid galerijflats; PvdA verwacht daadkracht

Nadat in 2011 in Leeuwarden de bovenste galerij van een flat bezweek en daarmee de galerijen van vier woonlagen omlaag

Geen plan tegen moslimhaat

Selçuk Öztürk van de Partij Denk laat weten dat het kabinet fopspenen uitdeelt aan potentiële kiezers. Dit gebeurt volgens hem

Inschrijving Ome Joop’s Tour 2021 geopend

Hoe de 70e editie van Ome Joop’s Tour dit jaar gereden gaat worden, is nog steeds de vraag. Maar dát