Horeca in Nederland op slot, jongeren massaal naar Duitsland

Horeca in Nederland op slot, jongeren massaal naar Duitsland

Nu horeca in Nederland op slot gaat om 17:00 uur, lijken jongeren en feestgangers een oplossing gevonden te hebben om uit te gaan en tot in de late uren te feesten. In Duitsland zijn namelijk alle discotheken, cafe’s en shishalounges gewoon open. Althans In Nord Rhein Westfalen is dat zo. En dat blijkt toch heel aantrekkelijk te zijn.

Maatregelen in Nederland veel strenger

De coronamaatregelen in Nederland zijn veel strenger dan in Duitsland. Nu ook Horeca om 17:00 uur moet sluiten zoeken feestgangers in de grensgebieden naar oplossingen om niet hele dagen thuis te zitten. De Duitse feesten zijn aantrekkelijk vanwege de ligging en aantrekkelijke programma. Dit is ook het geval voor sommige bekende Nederlandse DJ’s die wekelijks in Keulen, Oberhausen of Dusseldorf optreden.

advocaat arnhem advocaat amsterdam

Het lijkt heel bizar maar feestgangers en jongeren liggen hier niet wakker van. Binnen een uur, op afstand van Nederlandse steden, kun je naar een dancefeest in Duitsland. Zonder een mondkapje of 1,5 meter afstand. De vraag is dan ook hoelang dit door kan gaan vanwege alle beperkingen die gelden in Nederland en minder in Duitsland.

Duitse politie controleert ook amper

Een van de feestgangers die werd aangehouden geeft aan dat de Duitse grenspolitie ook amper controleert. ”We werden aangehouden en we kregen alleen de vraag of we wapens of drugs bij ons hadden. Toen we verklaarden dat we dat niet hadden, mochten we gewoon doorrijden.”Related Articles

De politie Dieren is woensdag op de markt gegaan

De politie Dieren is afgelopen woensdag met een ‘politiebuskraam’ op de markt geweest. Dit initiatief is genomen om echt in

Arnhem krijgt nog een Broodjes To Go vestiging

De bekende Arnhemse horeca uitbater Ali Deniz bevestigde de geruchten aan HaberArnhem dat Broodjes To Go nog een vestiging opent.

Kickbokster Van Santen gaat een maand ‘anders’ leven

De bekende Gelderse atleet en kickbokster Bibi van Santen heeft een uitdaging aangenomen ‘challenge’ om een maand lang gezond te

Geverifieerd door MonsterInsights