Hoezo integratie niet succesvol? Nieuwe bondscoach is een Arnhemmer

Hoezo integratie niet succesvol? Nieuwe bondscoach is een Arnhemmer

Wie nog steeds in fabeltjes wilt geloven moet vooral zijn of haar gang gaan. De gastarbeider van de jaren zestig heeft zich volledig ingeworteld in Nederland en de hoofdstad van Gelderland. Dit geldt ook voor de succesvolle bokstrainer Sayit Yanik uit Arnhem. Het hoofdbestuur van de boksbond maakte onlangs bekend dat Sayit Yanik samen met Waleed Shekho de nieuwe bondscoaches zijn van Nederland in 2022.

Continuïteit en duurzaamheid met de nieuwe bokstrainers

In een verklaring op Boksen.nl staat dat met de aanstelling van de twee heren de continuïteit en duurzaamheid vergroot zal worden. Hierdoor is er ook meer focus voor de dames en de heren boksen. Sayit Yanik heeft de taak gekregen om de dames elite en jeugd te begeleiden. Shekho doet dit bij de mannen. Beide coaches zullen elkaar versterken en waar nodig ook aanvullen.

Arnhemse bokstrainer al jaren een bekende

De Arnhemse bokstrainer Sayit Yanik is al jaren een bekende in boksend Nederland. Hij is ook al jaren actief bij TeamNL en traint daar de beste boksers van het land. De Arnhemmer heeft ook een eigen boksschool, genaamd Boxing by Kasap in Arnhem. Hij geeft in de Gelderse hoofdstad ook trainingen aan jonge en oudere boksers. Zijn leerlingen hebben al diverse prijzen gewonnen tijdens Nederlandse kampioenschappen.

Waarom zijn boksschool ‘Boxing by Kasap’ heet?

Als zoon van een Turkse gastarbeider heeft Sayit Yanik critici de mond gesnoerd door succesvol te zijn als bokstrainer. Hij heeft ook Arnhem op de kaart te zetten als boks stad. Zijn boksschool heeft hij dan ook genoemd naar zijn overleden vader. De vader Sayit Yanik startte, in de jaren zeventig, als een van de eersten in Arnhem een slagerij/supermarkt en was bekend als Kasap Mahmut (Mahmut de slager). Zijn boksschool ‘Boxing by Kasap is dan ook een betekenisvolle verwijzing naar het verleden en het heden.

ReactiesRelated Articles

Gemeente Arnhem zorgt voor extra bedden vanwege koude weer

Het vorstprotocol van de gemeente Arnhem voor opvang van dak- en thuislozen gaat officieel in werking.  Reacties

Hommelseweg gezelliger dankzij Divan Bakkerij

De Hommelseweg is weer een stuk gezelliger geworden na de opening van Divan Bakkerij. Reacties

Oproep aan het college: Wacht met demonteren verzetsmonument

De gemeente is van plan het verzetsmonument op de achterwand van Musis Sacrum op 12 mei terug te geven aan