Ook in Arnhem Europees voetbal, Fenerbah├že een van de kandidaten

by AMS97531A123 | 11 december 2021 12:04

Vitesse gaat door in Europa nu UEFA eindelijk een besluit heeft genomen over het terugtrekken van Tottenham Hotspur. De Engelse clubs had te veel besmette gevallen in het elftal en technische staf. Hiermee schrijft Vitesse historie, doordat het voor het eerst overwintert in Europa.

Pittigere tegenstanders voor Vitesse

De wedstrijden van Vitesse gaan gespeeld worden op 17 en 24 februari 2022. Een wedstrijd zal dan in Arnhem gespeeld worden en een wedstrijd uit in de Conference League. De tegenstanders zijn wel iets pittiger voor de Arnhemse club omdat het gaat spelen tegen clubs die derde zijn geworden in de groepsfase van de Europa League.

PSV uitgesloten, Fenerbahce mogelijke kandidaat

Omdat PSV ook derde is geworden in de Europa League waren de Eindhovenaren ook een mogelijke kandidaat. Maar omdat het een tussenronde is mogen clubs uit hetzelfde land niet tegen elkaar spelen. De andere mogelijke tegenstanders is Fenerbahce (Turkije). Een interessante omdat het om een Turkse topclub gaat en Arnhem van oudsher veel Turkse Arnhemmers heeft als inwoner. En de Turkse club heeft veel fans in Nederland en Duitsland.

Leicester City en Olympic Marseille ook zware tegenstanders

Rapid Wien is ook een interessante trainer omdat succescoach Letsch daar ook als trainer actief was in zijn loopbaan. De andere mogelijke tegenstanders zijn Leicester City (Engeland), Sparta Praag (Tsjechie), FC Midtjylland (Denemarken), Celtic (Schotland) en Olympic Marseille (Frankrijk). Veel fans zullen nu al duimen dat Vitesse niet tegen Leicester City en Olympic Marseille gaat spelen.

De loting is aanstaande maandag om 14:00 uur.

Reacties

Source URL: https://haberarnhem.nl/2021/12/11/ook-in-arnhem-europees-voetbal-fenerbahce-een-van-de-kandidaten/