Cocaïnehandelaar maakt fouten, woning 3 maanden op slot

Cocaïnehandelaar maakt fouten, woning 3 maanden op slot

De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch heeft een woning in de Arnhemse wijk Broek per direct gesloten vanwege handel in harddrugs. Niemand mag er in de komende drie maanden. De drugshandelaar heeft veel fouten gemaakt en is daardoor opgevallen als cocaïnehandelaar. (foto: Pixabay)

Zo was er in januari 2021 ook al een overval in de woning. Ook was er veel overlast door dealers en klanten van de handelaar. ”In de woning is een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Uit verschillende overlastklachten en anonieme meldingen is langdurige en ernstige overlast in de buurt getroffen.”, aldus de gemeente.

Woning was mogelijk een warenhuis voor harddrugs

De woning aan de Schimmelpenninckstraat was mogelijk een warenhuis voor harddrugs midden in de wijk. De buurt heeft hier veel last van gehad, onder andere door de aanloop van onbekende en ongewenste bezoekers. ”Naast overlast en aantasting van het woongenot en de veiligheid in de straat is ook sprake van daadwerkelijk gevaarlijke situaties, zo was in januari 2021 een overval in de woning.”, aldus de gemeente.

Marcouch: Een drugspand is levensgevaarlijk voor onschuldige buurtbewoners

Burgemeester Marcouch neemt het op voor de bewoners en grijpt weer keihard in door de woning direct voor drie maanden te sluiten. Vooral ook omdat het om een woonwijk gaat en waar notabene kinderen spelen en fietsen. ”De aantrekkingskracht op criminelen en het gevaar van drugsgeweld bij een drugspand als dit is ook voor onschuldige buren levensgevaarlijk. Woningen zijn om te wonen en niet bedoeld voor drugshandel en drugsteelt. Ik hoop dat de buurtbewoners met de sluiting van dit drugspand weer kunnen leven in hun thuis in een veilige buurt.’’

Handelaar zorgde voor veel overlast

De cocaïnehandelaar zorgde voor overlast in de woonwijk waardoor er veel anonieme meldingen en verklaringen binnen zijn kwamen. De rol van buurtbewoners is hierdoor nog belangrijker geworden dan voorheen. De meldingen worden wel degelijk serieus genomen, waardoor de politie veel sneller kan handelen. Soms gaat het ook mis met meldingen, omdat de politie opeens heel vaak op bezoek komt, terwijl er juist geen sprake was van drugshandel of illegale hennepkwekerij.Related Articles

Voormalig directeur slachthuis in Elst krijgt boete vanwege mislukte ‘Halal-slacht’

Een voormalig directeur (32) van een slachthuis in Elst moet vanwege een mislukte halal-slacht een boete betalen van 10.000 euro.

Eindelijk concurrent voor KFC in Arnhem

De KFC in Arnhem krijgt eindelijk een concurrent. The Fried Chicken heeft bekend gemaakt dat het medio september in Arnhem

GastroWokkie (3 euro ) zal niet heel lang meer duren

Vorige week publiceerden we al een artikel over een aanstaande ‘Wok-oorlog’ in Arnhem, nadat Pide Center in Presikhaaf, behalve pide’s

Geverifieerd door MonsterInsights