Minder snel naar Turkije of Marokko voor een begrafenis

Minder snel naar Turkije of Marokko voor een begrafenis

Goed nieuws voor moslims in Arnhem en omgeving. Het college van burgemeester en wethouders in Arnhem stemde in met de ‘Visie en inpassing Islamitische begraafplaats’. Het college schaart zich hiermee achter het idee en bereidt een bestemmingsplanwijziging voor om de begraafplaats mogelijk te maken. Medio 2020 stemde de hele Arnhemse raad voor het voorstel van DENK om eeuwige grafrust mogelijk te maken. Het voorstel werd mede ingediend door het CDA en PvdA.

advies over medische behandelingen en uw zorgverzekering

Begraafplaats komt in de buurt van het Postillion hotel

In de buurt van het Postillion hotel wordt de aanleg van een Islamitische begraafplaats voorbereid. De initiatiefnemers Stichting Islamitisch Begraven (IBN) en Iman Stratenus hebben de grond gekocht en onderzoek gedaan naar onder andere de gevolgen voor het landschap. Verwacht wordt dat hierdoor inwoners uit Arnhem en de regio minder snel naar Turkije of Marokko gaan voor een begrafenis. Moscowa heeft op dit moment een kleine ruimte als Islamitische begraafplaats, zonder eeuwige grafrust.

Eeuwige grafrust was niet mogelijk in Arnhem

Wethouder Bouwkamp van ruimtelijke ordening was positief over het besluit van het college: ”Bij Islamitisch begraven moet sprake zijn van eeuwige grafrust. Die mogelijkheid was er in Arnhem niet. Daarom worden veel moslims noodgedwongen begraven in het land van herkomst van ouders of grootouders, ook als zij in Nederland zijn geboren. Als moslims in Nederland begraven worden is het voor de nabestaanden ook makkelijker om het graf te bezoeken.”

Volgens de initiatiefnemers hebben de ontwikkelingen geen negatieve effecten en op de beschermde soorten en gebieden. Dit naar aanleiding van een natuurtoets en een QuickScan ecologie. Parkeren voor bezoekers kan worden geregeld op de parkeerplaats van het Postillion hotel. Dat hebben de initiatiefnemers met het hotel afgesproken. ”Door de zorgvuldigheid en aandacht hiervoor van de initiatiefnemers, kijk ik met vertrouwen naar de verdere uitwerking van de plannen.’’, aldus wethouder Bouwkamp. 

advocaat in arnhem en amsterdam

ReactiesRelated Articles

Sms met een Ennetcom BlackBerry wordt niet onderschept

De politie en alle andere slimme figuren kunnen jou tegenwoordig overal volgen en zien. Als je denkt dat niet het

Misleidende rekenvoorbeeld gemeente met afval scheiden

De gemeente Arnhem heeft dit weekend aan 80.000 huishoudens een infowijzer gestuurd met informatie over afval scheiden, ook wel bekend

19-jarige meid uit Arnhem ook opgepakt voor overval Primera Steenstraat

Eerder week was er een overval op een Primera-vestiging aan de steenstraat in Arnhem. De overvallers waren duidelijk amateurs waardoor