19-jarige kan rijbewijs direct inleveren omdat hij 190 km reed

19-jarige kan rijbewijs direct inleveren omdat hij 190 km reed

Een 19-jarige autobestuurder , die zijn rijbewijs pas zes maanden heeft, heeft sinds afgelopen nacht geen rijbewijs meer. Hij mocht zijn rijbewijs direct inleveren na een gemeten snelheid van 190 km per uur.

Vragen over uw zorg- of autoverzekering?

Op de A12 bij Arnhem gemeten met een snelheid van 190km per uur

De man, die uit Apeldoorn komt, reed op de A12 bij Arnhem toen zijn snelheid werd gemeten. De agenten kwamen op een gemeten snelheid van 190 km per uur, terwijl daar maa maar 100 km per uur is toegestaan. De 19-jarige bestuurder was alles behalve op de wereld blijkt uit nog meer informatie van de politie.

Ook nog zes keer meer alcohol dan toegestaan

Uit de ademtest met de bestuurder is gebleken, dat de man ook nog onder invloed van alcohol was. Op het bureau ontdekten de agenten dat de man zes keer meer had gedronken dan toegestaan (405 UG/L). Zijn rijbewijs was hij dus meteen kwijt. Voor beide strafbare feiten kreeg de bestuurder ook gewoon een proces-verbaal.

Een besluit zal genomen worden door de officier van justitie. Dit gaat dan over zijn rijbewijs en zijn straf. Zijn rijbewijs mag hij wel zeker gaan vergeten met zo een gemeten snelheid. In veel vergelijkbare gevallen is de bestuurder zijn rijbewijs kwijt en mag hij of zij opnieuw gaan afrijden. De CBR gaat uiteindelijk onderzoek doen naar de rijgeschiktheid van de deze bestuurder.

advocaat nodig in arnhem of amsterdam


Geverifieerd door MonsterInsights