Brandbomgooier kerk in Presikhaaf is bekende uit de wijk

Brandbomgooier kerk in Presikhaaf is bekende uit de wijk

Tijdens oudejaarsavond is er in de Arnhemse wijk Presikhaaf een brandbom gegooid tegen een deur van de kerk aan de Bethanienstraat in Arnhem. De schade is enorm. Dit gebeurde iets later na tien uur in de avond, waar op dat moment ook jongeren uit de wijk in de buurt waren. Volgens de eerste berichten is de politie nog op zoek naar de dader. (foto: Instagram/Politie Arnhem Noord)

Advies over uw meest geschikte verzekering?

Dader komt uit de wijk

Bronnen uit de wijk melden dat de dader ‘gewoon’ een bekende is uit de wijk. Een naam werd niet genoemd, maar de redactie heeft bronnen die bevestigen dat de dader uit de wijk komt. De politie is inmiddels in het bezit van een filmpje waarop de explosie te zien is. De dader is niet te zien op deze beelden. Het filmpje is gemaakt door een omstander. Omstanders zouden deze brandbomgooier wel gezien hebben. De politie is ook op zoek naar de maker van het filmpje, voor het geval hij of zei meer weet.

Politie zoekt ook naar de filmer van de beelden

‘Helaas weten wij tot op heden nog niet wie de filmer is. Daarom hopen wij hem/haar op deze manier te vinden. (Bij de redactie van HaberArnhem weten ze dat het om een hem gaat). Ook als je getuige bent zijn wij op zoek naar jou.’, aldus de politie in een verklaring. Of dit veel gaat helpen in Presikhaaf is nog maar de vraag. Men staat niet in de rij om een vriend of een wijkgenoot aan te wijzen bij de politie.

Gaat de brandbomgooier zich vrijwillig melden?

Of de dader zich vrijwillig gaat melden is nog maar de vraag omdat hij niet op beeld staat. Bronnen uit de wijk melden dat de dader mogelijk niet doorgegeven gaat worden aan de politie omdat ‘het wel meevalt met de schade’. Vrienden van de dader willen mogelijk zijn toekomst niet verpesten door hem een strafblad te bezorgen. Ondanks dat de dader iets heeft gedaan waar je niet achter staat.

problemen met de gemeente of uw werkgever?

ReactiesRelated Articles

Gastronoom presenteert ook GastroSushi in Arnhem-Zuid

De vestiging van de Arnhemse cafetariaketen De Gastronoom in de Schuytgraaf komt met iets nieuws in het assortiment. Vandaag werd

Autobranden gaan gewoon door ondanks nieuwe arrestatie

In de nacht van zondag op maandag was het weer raak in Arnhem. In de wijk Rijkerswoerd (Simon Carmiggelthof) ging

Let op oplichters die in Arnhem-Zuid met een smoes binnenkomen

De politie in Arnhem-Zuid maakte onlangs weer een melding van oplichters die met een babbeltruc woningen willen betreden. De afgelopen