Nu echt officieel! Turkse bankrekening ook zichtbaar bij Belastingdienst

Nu echt officieel! Turkse bankrekening ook zichtbaar bij Belastingdienst

Het zat er al een tijdje aan te te komen, alleen was het niet helemaal duidelijk wanneer dit officieel zou zijn. Toen het vorig jaar bekend werd was dit al een hot item voor Gelderse Turken. Na vandaag is dat niet anders, na publicatie van nieuwsblog HaberArnhem.

Advies over een goede autoverzekering?

Turkse banktegoeden ook zichtbaar voor Belastingdienst

Sinds kort zijn namelijk alle bank -en bellegingen in Turkije, met meer dan 1000 euro op de rekening, ook zichtbaar bij de Belastingdienst. De bankrekeningen in Turkije zijn gekoppeld aan de persoon (via BSN) en zijn zichtbaar onder het kopje bank of belegging in het buitenland. Deze worden direct vanuit Ankara naar Amsterdam verzonden.

Hieronder een screenshot van hoe het er uit ziet, als je Turkse bank en beleggingen hebt:

Tegoeden bij Franse en Spaanse banken waren al zichtbaar

Tegoeden bij Duitse, Spaanse of Franse banken waren al zichtbaar voor de Belastingdienst. Dit was niet ‘automatisch’ het geval voor Turkse bankrekeningen. Dat gaat dus veranderen, sinds de deelname van Turkije in 2018 . Bij de jaarlijkse belastingaangifte bestond er al lijst met bank of beleggingen in Nederland of het buitenland. De Turkse tegoeden van Turkse banken zijn nu ook toegevoegd. Hierdoor wordt dit meegenomen in aangifte van dat jaar. Sinds 2018 doet Turkije ook mee aan CPS (Common Reporting Standard).

Veel Gelderse Turken hebben ook bankrekeningen in Turkije

Ook veel Gelderlanders met een Turkse afkomst hebben vaak Turkse bankrekeningen omdat het handig is met betalingen en aankopen tijdens de vakantie. Het is pas een probleem als het om grote bedragen gaat, en je in Nederland dit niet hebt gemeld aan officiƫle instanties waarbij het vermogen van belang was voor een aanvraag.

In Duitsland zijn er voorbeelden waarbij de Duitse Belastingdienst, met terugwerkende kracht boetes heeft uitgedeeld. Omdat in de afgelopen 10 jaar geen melding is gedaan van bank of beleggingen in het Turkije.

Conflict met de gemeente of UWV?

ReactiesRelated Articles

Al dagen niets vernomen van 17-jarige Bilal

De 17-jarige Bilal al dagen vermist. Hij is uit met onbekende bestemming huis vertrokken en sindsdien is er niets meer

Meest recente wegwerkzaamheden in Arnhem

De gemeente Arnhem werkt aan het beheer en onderhoud van wegen en fietspaden. Jaarlijks worden er wegwerkzaamheden uitgevoerd, meestal gaat

Dictator Erdogan? Man moet 30 dagen cel in voor beledigen koning Willem-Alexander

Het komt misschien over als een broodje aap verhaal, maar dat is het zeker niet. Nederland heeft een koning die