80% minder dakloze jongeren in de opvang in Arnhem

80% minder dakloze jongeren in de opvang in Arnhem

Het aantal dak- en thuisloze jongeren in Arnhem is sinds 2019 gedaald en ruim 80% van de dakloze jongeren in de opvang, stroomt daar binnen 3 maanden weer uit. Dit zijn belangrijke resultaten van het actieprogramma dak- en thuisloze jongeren van VWS waar Arnhem als één van de 14 pilotgemeenten aan deelnam. Aldus de gemeente Arnhem in een persbericht. (foto: Pixabay)

(ads) advocaat inzake geschil met uwv of verzekering

Arnhem wil succesvolle aanpak in 2022 ook voortzetten

Het landelijke actieprogramma liep van 2019 tot en met 2021. Arnhem wil de succesvolle aanpak die tijdens het actieprogramma is ontwikkeld, ook in 2022 voortzetten. Zo is er bijvoorbeeld een verbetering ingezet als het gaat over overgang van kwetsbare jongeren van 18- naar 18+. Jeugdzorgaanbieders gaan een toekomstplan maken met jongeren die uit de jeugdzorg uitstromen. Ook maken de jeugdzorgaanbieders gezamenlijk een actieplan wonen.

Verantwoordelijk wethouder Martien Louwers (maatschappelijke opvang): ”De opvang voor dak- en thuisloze jongeren is in Arnhem goed geregeld. Door een mystery guest-onderzoek van het landelijke jongerenpanel kregen we daar zelfs een prijs voor: vindbaar, flexibel, vriendelijke ontvangst en snel een bed, ook na 17 uur. Een mooi compliment voor het Jonahuis. Maar eigenlijk willen we voorkomen dat jongeren in de opvang terecht komen. We hebben daarom in het actieprogramma vooral samen met de jongeren gekeken waar zij tegenaan lopen en wat beter kan.” 

Informatievoorziening voor jongeren, de Kwikstart app

Kwetsbare jongeren beschikken vaak niet over een netwerk dat hen voedt met goede informatie als zij 18 worden. Omdat die informatie juist heel belangrijk is voor deze doelgroep, introduceerde Arnhem de Kwikstart app, met daarin ook een pagina met specifieke Arnhemse informatie. De informatie is bedoeld voor jongeren, maar ook geschikt voor ouders of hulpverleners. In de app staat informatie over geldzaken, school, wonen, gezondheid, werk, verzekeren, rechten en plichten. Voor de lokale informatie in de Kwikstart app ontving Arnhem ook complimenten van het landelijke jongerenpanel. 

ReactiesRelated Articles

Check de beelden | Domste inbreker van 2021 nu al opgepakt

Een inbreker heeft vannacht (tijdens oud en nieuw) geprobeerd om onopvallend een woning leeg te halen en zich daarna te

Brand bij Arnhemse snackbar De Gastronoom 4

Bij De Gastronoom die enkele maanden geleden de deuren heeft geopend, ontstaat er lichtelijk paniek na de brand in de

´Turkenvriend´ Burgemeester Herman Kaiser nog steeds te ziek

Burgemeester Herman Kaiser werd al voordat hij naar Arnhem kwam ´Turkenvriend´ genoemd. De burgemeester van Arnhem, was eerder burgemeester in