Gemeente maakt bekend waarom de Steenstraat open ligt

Gemeente maakt bekend waarom de Steenstraat open ligt

De gemeente heeft een deel van de Steenstraat afgezet om meer groen en bomen te plaatsen. De werkzaamheden in de Steenstraat zijn een eerste schakel van een grotere aanpak om hittestress, dat veroorzaakt wordt door klimaatverandering te verminderen. De leefbaarheid en uitstraling verbeteren van de straat hoort hier dan ook bij.

Van mavo leerling tot aan advocaat

De gemeente gaat dit jaar veel stappen zetten in het groener en leefbaarder maken van de stad. ‘’De gevolgen van de klimaatverandering zijn nu al voelbaar. We moeten ons blijven inzetten op het klimaatbestendig maken van onze stad. Het is heel goed om te zien dat inwoners en ondernemers actief meedenken in het vergroenen van de stad. Wat er nu in de Steenstraat gebeurt, draagt ook bij aan het veiliger maken van de straat voor voetgangers en fietsers wat hier erg belangrijk is. Ik ben blij dat we dit jaar nog meer mooie stappen gaan zetten in het vergroenen van Arnhem,’’ aldus Cathelijne Bouwkamp, wethouder Groen en Klimaatadaptatie.

De eerste schakel in het koele netwerk

Het klimaat verandert. Een belangrijk gevolg van de klimaatverandering zijn langdurige hittegolven. Langdurige hitte en een hoge gevoelstemperatuur kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Om de ernstige gevolgen van hittestress tegen te gaan, gaat de gemeente tussen nu en 2030 bouwen aan een koel netwerk in en rond de binnenstad en in Kronenburg en omgeving.

Sinds juli vorig jaar heeft gemeente Arnhem de subsidieregeling ‘Initiatieven Klimaatadaptatie’ gelanceerd. De afgelopen 16 maanden zijn er 389 aanvragen gedaan door bewoners en ondernemers op de regeling. Dankzij de regeling is er ongeveer 10.712 vierkante meter bestrating verwijderd in ruil voor groen. Tegelijkertijd zijn er 93 regentonnen geplaatst waardoor regenwater gebufferd word voor hergebruik. 

ReactiesRelated Articles

Elsweide organiseert sportfestival op 23 april

Voetbalvereniging Elsweide organsieert op 23 en 24 april weer een sportfestival, dat voor iedereen toegankelijk is. De voetbalclub uit Presikhaaf

VIDEO Politie Arnhem pakt twee meter lange slang op straat

Twee meter lange slang is ontsnapt. Politie Arnhem stroopt mouwen op en vangt de slang. Reacties

Lifestyle for men en conceptstore Coef huurt 330 m² in Bakkerstraat Arnhem

ARNHEM – De succesvolle mannen modewinkel Coef uit Nijmegen heeft de voormalige winkel van Ter Horst van Geel aan de