HaberArnhem stopt met nieuwsartikelen over transfers Vitesse

HaberArnhem stopt met nieuwsartikelen over transfers Vitesse

De sportredactie van HaberArnhem is per direct gestopt met het publiceren van transfernieuws over Vitessespelers. De Arnhemse club stuurt altijd persberichten over nieuwe spelers naar mediapartners. Ook HaberArnhem ontvangt deze. Maar de foto’s die bij de presentaties worden genomen, worden niet meegestuurd vanwege allerlei rechten en afspraken die Vitesse heeft gemaakt. (foto: Eigen Foto/Rechten & sponsorvrij)

Veel klachten over ontbrekende spelers foto’s bij transfers

Omdat de redactie veel vragen krijgt over ontbrekende foto’s bij artikelen van nieuwe spelers hebben wij besloten om hier niet meer aan mee te werken. ”Als Vitesse bij presentaties van jeugdspelers of nieuwe sponsors wel foto’s kan meezenden, dan moet dat ook gewoon bij nieuwe transfers van de club het geval zijn. De foto’s zijn te prijzig om deze aan te schaffen en rechten vrij te kunnen publiceren.”’, aldus Fatima van de eindredactie.

Advocaat in de buurt Arnhem

Vitesse gaat niet meewerken om probleem op te lossen

De persafdeling van Vitesse wilt niet helemaal meewerken aan een oplossing en reageert als volgt via persvoorlichter Koen Jans: ”We snappen dat goed beeldmateriaal van waarde kan zijn voor jullie publicaties en vinden het uiteraard belangrijk dat onze club aandacht krijgt via veel verschillende (media)kanalen, zowel offline als online. Ook begrijpen we dat het voor lokale partijen (te) prijzig kan zijn om foto’s af te nemen bij de grote bureaus. We kunnen op dit moment echter niet voldoen aan jullie verzoek.”

Omdat wij lokaal (sport)nieuws belangrijk vinden en dit willen lezen met onze lezers willen we geen half werk leveren. Hierdoor is de keuze gemaakt om transfernieuws geen aandacht meer te geven, zolang de persafdeling van Vitesse geen rechten vrije foto’s meestuurt. Hierdoor krijgt dit minder aandacht en heeft dit ook invloed op de zichtbaarheid van sponsors op Vitesse outfits. De foto bij het artikel maakt duidelijk hoe wij hier in de toekomst mee omgaan.

‘Eigen rechten & sponsorvrije foto van Vitesse spelers

ReactiesRelated Articles

Jimmy Pruis (Eldenia) heeft nu al zin in nieuwe seizoen

Superspits van Arnhem, Jimmy Pruis, maakte recent bekend dat hij zin heeft in het nieuwe seizoen. Toen de tegenstanders in

Vermiste Danielle (16) voor het laatst gezien in Arnhem

De 16-jarige Danielle is sinds vrijdag spoorloos verdwenen en wordt gezocht door de politie. Danielle is voor het laatst gezien

‘Ambulance kwam niet te laat voor overleden Arnhemmer’

Eerder publiceerden wij een artikel over de overleden Haci Balaev naar aanleiding van een tip van lezer van HaberArnhem.nl. Hij