HaberArnhem stopt met nieuwsartikelen over transfers Vitesse

by AMS97531A123 | 30 januari 2022 12:43

De sportredactie van HaberArnhem is per direct gestopt met het publiceren van transfernieuws over Vitessespelers. De Arnhemse club stuurt altijd persberichten over nieuwe spelers naar mediapartners. Ook HaberArnhem ontvangt deze. Maar de foto’s die bij de presentaties worden genomen, worden niet meegestuurd vanwege allerlei rechten en afspraken die Vitesse heeft gemaakt. (foto: Eigen Foto/Rechten & sponsorvrij)

Veel klachten over ontbrekende spelers foto’s bij transfers

Omdat de redactie veel vragen krijgt over ontbrekende foto’s bij artikelen van nieuwe spelers hebben wij besloten om hier niet meer aan mee te werken. ”Als Vitesse bij presentaties van jeugdspelers of nieuwe sponsors wel foto’s kan meezenden, dan moet dat ook gewoon bij nieuwe transfers van de club het geval zijn. De foto’s zijn te prijzig om deze aan te schaffen en rechten vrij te kunnen publiceren.”’, aldus Fatima van de eindredactie.

Advocaat in de buurt Arnhem[1]

Vitesse gaat niet meewerken om probleem op te lossen

De persafdeling van Vitesse wilt niet helemaal meewerken aan een oplossing en reageert als volgt via persvoorlichter Koen Jans: ”We snappen dat goed beeldmateriaal van waarde kan zijn voor jullie publicaties en vinden het uiteraard belangrijk dat onze club aandacht krijgt via veel verschillende (media)kanalen, zowel offline als online. Ook begrijpen we dat het voor lokale partijen (te) prijzig kan zijn om foto’s af te nemen bij de grote bureaus. We kunnen op dit moment echter niet voldoen aan jullie verzoek.”

Omdat wij lokaal (sport)nieuws belangrijk vinden en dit willen lezen met onze lezers willen we geen half werk leveren. Hierdoor is de keuze gemaakt om transfernieuws geen aandacht meer te geven, zolang de persafdeling van Vitesse geen rechten vrije foto’s meestuurt. Hierdoor krijgt dit minder aandacht en heeft dit ook invloed op de zichtbaarheid van sponsors op Vitesse outfits. De foto bij het artikel maakt duidelijk hoe wij hier in de toekomst mee omgaan.

‘Eigen rechten & sponsorvrije foto van Vitesse spelers
Endnotes:
  1. Advocaat in de buurt Arnhem: https://haberarnhem.nl/2015/03/30/voorbeeld-arnhemmer-van-mavo-leerling-tot-waardevolle-advocaat/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2022/01/30/haberarnhem-stopt-met-nieuwsartikelen-over-transfers-vitesse/