DENK Arnhem: Arnhemse boa’s moeten een hoofddoek of tulband kunnen dragen

DENK Arnhem: Arnhemse boa’s moeten een hoofddoek of tulband kunnen dragen

Het voorstel van DENK Arnhem voor een inclusief uniform bij toezicht en handhaving lijkt vanavond een meerderheid te gaan halen in de gemeenteraad van Arnhem. Het voorstel werd mede ingediend door D66 Arnhem. Twee weken geleden staakte de stemming toen 18 raadsleden voor en 18 raadsleden tegen het voorstel stemden. Drie raadsleden waren afwezig.

Voorstel aan college om kledingvoorschriften aan te passen

Het voorstel verzoekt het college in Arnhem om de kledingvoorschriften voor handhavers en toezichthouders (boa’s) van de openbare ruimte in Arnhem zo aan te passen dat het mogelijk wordt om godsdienstige of levensbeschouwelijke uitingen te kunnen dragen. In het voorstel gaat het dan voornamelijk om uitingen die niet onzichtbaar gedragen kunnen worden zoals een tulband, hoofddoek of een keppel.

Advocaat in de buurt?

In het voorstel van DENK is er ook aandacht voor landen waar dit al wel is toegestaan: ”In landen zoals de Verenigde Staten, Engeland, Schotland, Canada en Zweden is dit al veel langer gaande en wordt dit wel toegestaan.”, aldus fractievoorzitter Usta.

Arnhem kan voorloper zijn in maatschappelijke verandering

Yildirim Usta vervolgt zijn reactie alsvolgt: ”Arnhem kan op dit vlak een van de voorlopers zijn van een maatschappelijke verandering, samen met andere steden die zijn voorgegaan zoals Utrecht en Rotterdam en ook de politie kan inspireren tot verandering. Een godsdienstige of levensbeschouwelijke uiting zegt niets over hoe een handhaver of toezichthouder in haar werk staat.”

Reacties



Related Articles

Genomineerden beste bezorgrestaurant 2020 van Arnhem bekend

De bekende bestelsite Thuisbezorgd.nl heeft de genomineerden voor de Thuisbezorgd.nl Awards van 2020 bekend gemaakt. Het is weer dus zover

Aykut is druk met hypotheken en leaseauto’s

Sinds zijn overstap en het starten van een eigen bedrijf is Arnhemmer Aykut Bozbiyik geen moment rustig geweest. De bekende

Klein Istanbul in Arnhem krijgt unieke Chee Keufte winkel

Eindelijk geen nieuwe kapsalon of een telefoonzaak aan de hommelstraat in Arnhem. Een van de bekendste winkelstraten van de Gelderse