DENK Arnhem: Arnhemse boa’s moeten een hoofddoek of tulband kunnen dragen

DENK Arnhem: Arnhemse boa’s moeten een hoofddoek of tulband kunnen dragen

Het voorstel van DENK Arnhem voor een inclusief uniform bij toezicht en handhaving lijkt vanavond een meerderheid te gaan halen in de gemeenteraad van Arnhem. Het voorstel werd mede ingediend door D66 Arnhem. Twee weken geleden staakte de stemming toen 18 raadsleden voor en 18 raadsleden tegen het voorstel stemden. Drie raadsleden waren afwezig.

Voorstel aan college om kledingvoorschriften aan te passen

Het voorstel verzoekt het college in Arnhem om de kledingvoorschriften voor handhavers en toezichthouders (boa’s) van de openbare ruimte in Arnhem zo aan te passen dat het mogelijk wordt om godsdienstige of levensbeschouwelijke uitingen te kunnen dragen. In het voorstel gaat het dan voornamelijk om uitingen die niet onzichtbaar gedragen kunnen worden zoals een tulband, hoofddoek of een keppel.

Advocaat in de buurt?

In het voorstel van DENK is er ook aandacht voor landen waar dit al wel is toegestaan: ”In landen zoals de Verenigde Staten, Engeland, Schotland, Canada en Zweden is dit al veel langer gaande en wordt dit wel toegestaan.”, aldus fractievoorzitter Usta.

Arnhem kan voorloper zijn in maatschappelijke verandering

Yildirim Usta vervolgt zijn reactie alsvolgt: ”Arnhem kan op dit vlak een van de voorlopers zijn van een maatschappelijke verandering, samen met andere steden die zijn voorgegaan zoals Utrecht en Rotterdam en ook de politie kan inspireren tot verandering. Een godsdienstige of levensbeschouwelijke uiting zegt niets over hoe een handhaver of toezichthouder in haar werk staat.”



Related Articles

Hasan ‘Boss’ Ozkara heeft zijn ware liefde gevonden in Kayseri

De bekende Arnhemse bakker, Hasan ‘Boss’ Ozkara heeft zijn ware liefde uiteindelijk gevonden in Kayseri. De plaats waar ook zijn

Jumbo komt met een restaurantwaardige kerstmenu

Hoe de feestdagen er dit jaar ook uitzien, Jumbo zorgt er voor dat deze kerst in in ieder geval thuis

Woensdag 15 maart kun je bij 77 stembureaus stemmen

Wist je dat de gemeente Arnhem er alles aan doet om de opkomst tijdens de verkiezingen te verhogen. Zo kan

Geverifieerd door MonsterInsights