DENK Arnhem: Arnhemse boa’s moeten een hoofddoek of tulband kunnen dragen

DENK Arnhem: Arnhemse boa’s moeten een hoofddoek of tulband kunnen dragen

Het voorstel van DENK Arnhem voor een inclusief uniform bij toezicht en handhaving lijkt vanavond een meerderheid te gaan halen in de gemeenteraad van Arnhem. Het voorstel werd mede ingediend door D66 Arnhem. Twee weken geleden staakte de stemming toen 18 raadsleden voor en 18 raadsleden tegen het voorstel stemden. Drie raadsleden waren afwezig.

Voorstel aan college om kledingvoorschriften aan te passen

Het voorstel verzoekt het college in Arnhem om de kledingvoorschriften voor handhavers en toezichthouders (boa’s) van de openbare ruimte in Arnhem zo aan te passen dat het mogelijk wordt om godsdienstige of levensbeschouwelijke uitingen te kunnen dragen. In het voorstel gaat het dan voornamelijk om uitingen die niet onzichtbaar gedragen kunnen worden zoals een tulband, hoofddoek of een keppel.

Advocaat in de buurt?

In het voorstel van DENK is er ook aandacht voor landen waar dit al wel is toegestaan: ”In landen zoals de Verenigde Staten, Engeland, Schotland, Canada en Zweden is dit al veel langer gaande en wordt dit wel toegestaan.”, aldus fractievoorzitter Usta.

Arnhem kan voorloper zijn in maatschappelijke verandering

Yildirim Usta vervolgt zijn reactie alsvolgt: ”Arnhem kan op dit vlak een van de voorlopers zijn van een maatschappelijke verandering, samen met andere steden die zijn voorgegaan zoals Utrecht en Rotterdam en ook de politie kan inspireren tot verandering. Een godsdienstige of levensbeschouwelijke uiting zegt niets over hoe een handhaver of toezichthouder in haar werk staat.”

ReactiesRelated Articles

Politie Arnhem-Noord pakt inbrekers op dankzij oplettende buurtbewoners

Op maandag 9 november zijn twee inbrekers op heterdaad betrapt door oplettende buurtbewoners. Kort daarvoor zagen ze twee onbekende mannen

Maandagmiddag minuut stilte om 12.00 uur

Via social media werd onderstaande bekend gemaakt door de gemeente Arnhem. Gisterenavond werd dit al bekend, maar was het nog

Cem Demir reageert op commotie over Damla feestzalen

Zanger en presentator Cem Demir reageerde dinsdagochtend op berichten over ´voedselvergiftiging bij Damla Feestzalen. De bekende zanger is regelmatig te zien