Burgemeester Marcouch sluit per direct woning aan de Ruiterstraat 

Burgemeester Marcouch sluit per direct woning aan de Ruiterstraat 

Politieagenten troffen op dinsdagmiddag 1 februari een productielab aan in een woning in de Ruiterstaat in het centrum van Arnhem. In de woning werden voorbereidingen getroffen om tot de productie van GHB te komen. 

De 2 personen die op dat moment in de woning aanwezig waren, zijn aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man en 27- arige man uit Arnhem. Op last van burgemeester Ahmed Marcouch is de woning op woensdagmiddag 2 februari per direct gesloten. Aldus de gemeente in een nieuwsbericht.

De politie en gemeente Arnhem werken samen met verschillende partners al langer aan een veilige Arnhemse binnenstad. Binnen die aanpak is er onder andere veel aandacht voor het dealen en produceren van drugs. Agenten gingen in verband met een andere melding richting de woning en stuitten daar per toeval op dit productielab. 

Aangetroffen goederen

In de woning werden onder andere grondstoffen en vloeistoffen aangetroffen die gebruikt worden voor de productie van GHB. Daarnaast werd er ook nog een aantal gegevensdragers in beslag genomen, zoals 2 telefoons. 

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Samen met politie, handhaving en andere partijen zetten wij ons in voor veilige wijken, zonder criminelen met valse beloftes en snel geld die onze jongeren op het verkeerde pad brengen. En zonder het risico op brand en explosie, de aanloop van ongure types en andere gevaren voor buur en buurt die dankzij deze kwaadaardige productielabs in een klein hoekje zitten. En niet te vergeten de gevaren voor de gebruiker van het schadelijke eindproduct van deze labs, zoals verslaving of outgaan.”

ReactiesRelated Articles

VIDEO Eigenwijze Marokkaan luistert niet naar de politie en raakt baan kwijt

Deze eigenwijze Marokkaan in Transporter luistert niet naar de politie en raakt zijn baan kwijt. Reacties

VIDEO Grote steekvlam bij benzinepomp langs de snelweg in Duiven

Grote steekvlam bij het tankstation langs de snelweg in Duiven. Reacties

VIDEO Motormuis wordt gepakt door de politie maar doet vervolgens dit

Deze motormuis wordt staande gehouden door zijn rijkunsten. Reacties