Burgemeester Marcouch sluit per direct woning aan de Ruiterstraat 

Burgemeester Marcouch sluit per direct woning aan de Ruiterstraat 

Politieagenten troffen op dinsdagmiddag 1 februari een productielab aan in een woning in de Ruiterstaat in het centrum van Arnhem. In de woning werden voorbereidingen getroffen om tot de productie van GHB te komen. 

De 2 personen die op dat moment in de woning aanwezig waren, zijn aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man en 27- arige man uit Arnhem. Op last van burgemeester Ahmed Marcouch is de woning op woensdagmiddag 2 februari per direct gesloten. Aldus de gemeente in een nieuwsbericht.

De politie en gemeente Arnhem werken samen met verschillende partners al langer aan een veilige Arnhemse binnenstad. Binnen die aanpak is er onder andere veel aandacht voor het dealen en produceren van drugs. Agenten gingen in verband met een andere melding richting de woning en stuitten daar per toeval op dit productielab. 

Aangetroffen goederen

In de woning werden onder andere grondstoffen en vloeistoffen aangetroffen die gebruikt worden voor de productie van GHB. Daarnaast werd er ook nog een aantal gegevensdragers in beslag genomen, zoals 2 telefoons. 

Burgemeester Ahmed Marcouch: “Samen met politie, handhaving en andere partijen zetten wij ons in voor veilige wijken, zonder criminelen met valse beloftes en snel geld die onze jongeren op het verkeerde pad brengen. En zonder het risico op brand en explosie, de aanloop van ongure types en andere gevaren voor buur en buurt die dankzij deze kwaadaardige productielabs in een klein hoekje zitten. En niet te vergeten de gevaren voor de gebruiker van het schadelijke eindproduct van deze labs, zoals verslaving of outgaan.”

ReactiesRelated Articles

Moskee in Presikhaaf viert Koningsdag met oud Hollandse spelletjes

De Türkiyem moskee in de Arnhemse wijk Presikhaaf viert Koningsdag op een bijzondere manier door verschillende activiteiten te organiseren voor moskeebezoekers

Turkse groenteboer heeft speciale openingstijden tijdens Ramadan

De Turkse groenteboer in winkelcentrum Klarendal heeft speciale openingstijden tijdens de Ramadan. Reacties

Hoeveel procent van de stemmen haalde DENK in Gelderse steden

De monsterscore van DENK zorgde ook voor veel vreugde in Gelderse steden. Er waren namelijk ook Gelderse kandidaten op de