Nieuwe stemwijzer online in Arnhem: De meestem-meter

Nieuwe stemwijzer online in Arnhem: De meestem-meter

Met welke partijen in de gemeenteraad stem jij het meeste mee? Dat kun je ontdekken in de Meestem-meter. De Meestem-meter is een stemwijzer die gebruik maakt van voorstellen waarover de gemeenteraad de afgelopen vier jaar heeft besloten. Je zit bij de Meestem-meter als het ware op de stoel van een raadslid.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Het is een bekend probleem van de bestaande stemwijzers: in verkiezingstijd beloven politieke partijen van alles. Maar wat komt er na de verkiezingen eigenlijk terecht van al die verkiezingsbeloften?

Waar politieke partijen werkelijk voor kiezen, kun je zien in de Meestem-meter. De Meestem-meter maakt geen gebruik van verkiezingsbeloften, maar kijkt terug op besluiten die de gemeenteraad werkelijk heeft genomen.

Van Diftar tot vuurwerkverbod

Alle grote onderwerpen waarover de raadsleden in Arnhem in de afgelopen vier jaar hebben gestemd, komen in de stellingen van de Meestem-meter voorbij. Hierdoor wordt duidelijk waar een politieke partij in werkelijkheid voor of tegen heeft gestemd.

Moet het Stadstheater verbouwd worden? Kan de gemeente beter stoppen met Diftar? Moet Arnhem een poging doen om het Eurovisie Songfestival naar de stad te halen? Moeten we een lokaal vuurwerkverbod instellen?

De Meestem-meter bestaat uit 22 stellingen. Bij iedere stelling staat een toelichting die kan helpen om een standpunt te bepalen. Aan het eind is er ook de mogelijkheid om aan te geven welke onderwerpen extra belangrijk zijn.

Website: https://www.meestemmeter.nl

ReactiesRelated Articles

Turkse cafe dicht na vondst 209 wietplanten

Een Turkse cafe, aan de Van Oldebarneveldstraat, is gesloten na een inval van de politie. Reacties

Na V&D gaat ook Topshelf weer dicht in binnenstad Arnhem

Sport- en Modeketen Topshelf redt het ook niet in het grote pand in het centrum van Arnhem, waar eerst een

Turkije- en Erdogan haters falen: Het Turkse volk heeft gesproken

President Erdogan heeft de presidentsverkiezingen in Turkije  zondag gewonnen. Het tellen van de stemmen is nog niet helemaal afgerond, maar