Nieuwe stemwijzer online in Arnhem: De meestem-meter

Nieuwe stemwijzer online in Arnhem: De meestem-meter

Met welke partijen in de gemeenteraad stem jij het meeste mee? Dat kun je ontdekken in de Meestem-meter. De Meestem-meter is een stemwijzer die gebruik maakt van voorstellen waarover de gemeenteraad de afgelopen vier jaar heeft besloten. Je zit bij de Meestem-meter als het ware op de stoel van een raadslid.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Het is een bekend probleem van de bestaande stemwijzers: in verkiezingstijd beloven politieke partijen van alles. Maar wat komt er na de verkiezingen eigenlijk terecht van al die verkiezingsbeloften?

Waar politieke partijen werkelijk voor kiezen, kun je zien in de Meestem-meter. De Meestem-meter maakt geen gebruik van verkiezingsbeloften, maar kijkt terug op besluiten die de gemeenteraad werkelijk heeft genomen.

Van Diftar tot vuurwerkverbod

Alle grote onderwerpen waarover de raadsleden in Arnhem in de afgelopen vier jaar hebben gestemd, komen in de stellingen van de Meestem-meter voorbij. Hierdoor wordt duidelijk waar een politieke partij in werkelijkheid voor of tegen heeft gestemd.

Moet het Stadstheater verbouwd worden? Kan de gemeente beter stoppen met Diftar? Moet Arnhem een poging doen om het Eurovisie Songfestival naar de stad te halen? Moeten we een lokaal vuurwerkverbod instellen?

De Meestem-meter bestaat uit 22 stellingen. Bij iedere stelling staat een toelichting die kan helpen om een standpunt te bepalen. Aan het eind is er ook de mogelijkheid om aan te geven welke onderwerpen extra belangrijk zijn.

Website: https://www.meestemmeter.nl

ReactiesRelated Articles

Turkse Arnhemmers ook trots op Vitesse na bekerwinst

Vitesse won afgelopen zondag voor het eerst in de historie een prijs. Ten koste van AZ sleepte het de KNVB

Verrassingsbezoek van rapper Boef aan de Gastronoom

Verschillende bronnen maken melding van de komst van rapper Boef naar de officiele opening van Kwalitaria/Gastronoom in Schuytgraaf. Elsweide-TV presentator

SP Arnhem stelt vragen aan college over Jeugdzorg

De SP maakt zich zorgen over een objectieve diagnosestelling zonder medische gegevens voor de inzet van de hulpverlening en stelde