Nieuwe stemwijzer online in Arnhem: De meestem-meter

Nieuwe stemwijzer online in Arnhem: De meestem-meter

Met welke partijen in de gemeenteraad stem jij het meeste mee? Dat kun je ontdekken in de Meestem-meter. De Meestem-meter is een stemwijzer die gebruik maakt van voorstellen waarover de gemeenteraad de afgelopen vier jaar heeft besloten. Je zit bij de Meestem-meter als het ware op de stoel van een raadslid.

60.000 anderen zien dit ook maandelijks

Het is een bekend probleem van de bestaande stemwijzers: in verkiezingstijd beloven politieke partijen van alles. Maar wat komt er na de verkiezingen eigenlijk terecht van al die verkiezingsbeloften?

Waar politieke partijen werkelijk voor kiezen, kun je zien in de Meestem-meter. De Meestem-meter maakt geen gebruik van verkiezingsbeloften, maar kijkt terug op besluiten die de gemeenteraad werkelijk heeft genomen.

Van Diftar tot vuurwerkverbod

Alle grote onderwerpen waarover de raadsleden in Arnhem in de afgelopen vier jaar hebben gestemd, komen in de stellingen van de Meestem-meter voorbij. Hierdoor wordt duidelijk waar een politieke partij in werkelijkheid voor of tegen heeft gestemd.

Moet het Stadstheater verbouwd worden? Kan de gemeente beter stoppen met Diftar? Moet Arnhem een poging doen om het Eurovisie Songfestival naar de stad te halen? Moeten we een lokaal vuurwerkverbod instellen?

De Meestem-meter bestaat uit 22 stellingen. Bij iedere stelling staat een toelichting die kan helpen om een standpunt te bepalen. Aan het eind is er ook de mogelijkheid om aan te geven welke onderwerpen extra belangrijk zijn.

Website: https://www.meestemmeter.nl



Related Articles

Hommelseweg mede aantrekkelijk vanwege Turkse ondernemers

Het zal natuurlijk geen toeval zijn dat de Hommelstraat en de Hommelseweg zo aantrekkelijk blijft voor bezoekers.

Minder schulden door Vroeg Eropaf-methode

Arnhemmers die mee hebben gedaan aan Vroeg Eropaf, hebben het afgelopen jaar hun schuld fors zien dalen. Bij deelnemers aan

Arnhems team loopt mee tijdens ‘Nacht van de Vluchteling’

In het holst van de nacht lopen wethouder Gerrie Elfrink, vrijwilligers, vluchtelingen, ambtenaren en medewerkers van vluchtelingen-instanties zaterdag 18 juni

Geverifieerd door MonsterInsights